Finale Noordelijke Wielercompetitie!

Zaterdag 17 september was de finale van de Noordelijke Wielercompetitie. Hieraan deden een record aantal van 101 renners mee in de categorieën 1 t/m de nieuwelingen. In totaal bestond de NWC uit 7 wedstrijden die werden gereden in Groningen (NWVG), Drachten (Kapenga), Zwaagwesteinde (Otto Ebbens) en Leeuwarden (Friesche Leeuw). Na de finale werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van het algemeen klassement.

Dankzij het mooie weer, grote opkomst en spannende wedstrijden was het een prachtige afsluiting van de NWC 2016.

Alle uitslagen zijn hier te vinden.

 fotografie-ronald-vd-wal-imgl4999-400x300

Facebook berichten

Ploegentijdrit Centrale As

Vandaag stond voor verschillende Friesche Leeuwen de ploegentijdrit op de Centrale As op het programma. Na een aantal wijzigingen, door onder andere de sleutelbeen breuk van Robert, bestond de formatie bij de Amateurs / Elites uit Jappie, Hendrik, Jesse, Adriaan, Rutger en Mark. Er moest een afstand van dik 50 kilometer worden gereden tegen een sterk deelnemersveld en bovendien stond er een straffe wind.
Op het unieke parcours van de As werd er in de ochtend warmgereden op het strakke nieuwe asfalt. Helaas was het Rutger die na een onverwachte beweging uit moest wijken en na het raken van een paaltje over de kop sloeg. Het resultaat was een flinke beschadiging aan zowel Rutger als zijn TT-bike. Rutger kon niet meer van start wat een aderlating voor de ploeg betekende. Hij vergezelde de andere pechvogel, Robert, in de ploegleidersauto. Helaas stopt de wet van Murphy nooit bij één incident; in de eerste kilometers reed Jesse lek! Met dank aan ploegleider Rypke, zijn reserve materiaal én een indrukwekkende inhaalrace van Jesse zelf, vond de thuisrijder uit Bergum met een nieuw achterwiel weer de aansluiting. Vrijwel direct na de aansluiting was het Jappie die na een oplopend stuk moest lossen.
Al vroeg zaten de mannen dus met z'n vieren en omdat de tijd van de vierde geldt was de opdracht even simpel als lastig: bij elkaar blijven!
De harde wind terug van Dokkum naar Nijega maakte de rit nog extra uitdagend maar Adriaan, Jesse, Hendrik en Mark vonden een goed en hoog tempo en wisten met een gemidddelde van 45,1 km per uur te finishen in Bergum. Ondanks alle tegenslagen een mooie prestatie!

Bij de funklasse werd het kenmerkende blauw en oranje gedragen door Sicco Matthijs, Martin, Anne en Cris Pieter. Ook deze ploeg kreeg tegenslag te verduren, Anne reed al vroeg lek. De overige drie renners wisten de tijdrit alsnog met een knap gemiddelde af te werken, 43 kilometer per uur!
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Het Rûntsje Tsjûkemar werd vandaag voor de tweede keer vereden. De wedstrijd, die voor velen geldt als seizoensafsluiter, heeft alles in zich om uit te groeien tot een klassieker. Het grote deelnemersveld van maar liefst 175 man bevestigd dat de renners hier net zo over denken.
In het grote peloton waren drie Friesche Leeuwen te ontdekken: Hendrik, Mark en Rutger.

De omstandigheden waarin de wedstrijd werd vereden waren goed, eigenlijk té goed. Er stond weinig wind waardoor achter in het peleton de deur grotendeels dicht bleef. Vooraan ontsnapten zo nu en dan renners.
De meest serieuze aanval van de dag bestond uit twaalf man, welke een voorsprong van maximaal 55 seconden bijeen reden. Echter werden deze vluchters in de laatste ronde weer bij de kraag gevat. Wat volgde was het enige wapenfeit van de Friesche Leeuw. Rutger reageerde op een late aanvaller in de laatste twee kilometer. De twee renners reden kop-over-kop maar hielden niet stand tegen het peloton dat zijn zinnen had gezet op een massa sprint. Uiteindelijk bolde Rutger als 39e over de streep, Mark als 59 en Hendrik werd de nummer 97.

Het Rûntsje Tsjûkemar was voor de Friesche Leeuwen de laatste wegwedstrijd van een mooi maar lang wegseizoen. Volgende week staat er alleen nog de ploegtijdrit op de Centrale As op het programma.
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Wat een geweldige finale van de Noordelijke Wielercompetitie vandaag. Met een record van maar liefst 101 renners aan de start, prachtig weer en spannende wedstrijden was dit een mooie afsluiting van de NWC2016. Meer foto's en de uitslagen komen snel op onze website.

Alle vrijwilligers bedankt voor het mogelijk maken van deze wedstrijd.
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

De club wil iedereen van harte bedanken voor de prachtige wedstrijden op het Kalverdijkje dit seizoen.
Renners, jury, wedstrijdcommissie en alle andere vrijwilligers: Bedankt!!

Dan hierbij de uitslag van de derde en tevens laatste nazomeravondcompetitie wedstrijd.

Heren:
1. Sipke Zijlstra
2. Frank Wierstra
3. Teake Oppewal
4. Jan Dijkstra
5. Ruben Hoekstra
6. Andries Weening
7. Mark Gjaltema
8. Mark de Bruin
8. Jesse Klabbers
10. Sicco Matthijs Heeringa

Dames / Nieuwelingen
1. Jelte Kuiper
2. Janieke Kalsbeek
3. Philip Sybrandi
4. Max Postma
5. Job Zeinstra
6. Guillaume Visser

Met deze uitslagen is de eindstand alsvolgt:

Heren:
1. Andries Weening
2. Teake Oppewal
3. Ruben Hoekstra
...
6. Mark Gjaltema (FL)
...
10. Robert Kruijf (FL)

Dames / Nieuwelingen:
1. Janieke Kalsbeek
2. Max Postma
3. Philip Sybrandi
...
9. Job Zeinstra
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Finale nazomeravondcompetitie. ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Wedstrijden en evenementen