Openingswedstrijd ICW Wintercompetitie op het Kalverdijkje

Ook dit jaar organiseert WV De Friesche Leeuw weer een mtb/cross wedstrijd in de ICW wintercompetitie.

Dit jaar hebben wij de eer om de openingswedstrijd te verzorgen op zaterdag 29 oktober!

Tijdens de wedstrijd zal voor het publiek de kantine open zijn voor een heerlijk kopje koffie of thee. Maar ook voor een twaalf uurtje kunt u uiteraard in de kantine terecht voor een  heerlijk broodje met een kop soep. Lekker warm binnen vanachter glas een stukje gezelligheid ervaren en natuurlijk een mooie wedstrijd want vanachter het glas is de start en finish uitstekend te volgen. Natuurlijk mag u de wedstrijd ook buiten volgen maar het weer in Nederland valt nu eenmaal niet te voorspellen. (Al denkt het KNMI vaak van wel )

Voor de rijders zullen de gescheiden kleedruimtes open zijn om voor -en/of achteraf de mogelijkheid te hebben zichzelf te verkleden. Daarnaast is er de mogelijkheid om na de wedstrijd de mountainbike af te spoelen met een hogedrukreiniger.

Inschrijving : Op Locatie, zie reglement 

Parkeren is gratis en op loopafstand.

 

ICW Agenda

Datum Wedstrijd Organisatie Inschrijving
29 Oktober 2016 leeuwarden Friesche Leeuw kalverdijkje
12 November 2016 Zevenhuizen ATB Zevenhuizen Oudertreek
19 November 2016 Emmen SV Emmen Clubhuis meerdijk
27 November 2016 Coevorden WTC Coevorden Klinkevierse Plas
11 December 2016 Trilmunt (de wilp) De Wilp Trimunt
18 December 2016 Ronostrand GSWV tandje hoger Amerika 16
24 December 2016 Assen SOW / MAR Baggelhuizenplas
15 Januari 2017 Veendam WV Stormvogels Borgerswold
22 Januari 2017 Appelscha SWPO Emstweg 85

Verdere informatie is te vinden op: knwunoord

Parcour overzicht

Facebook berichten

LWV De Friesche Leeuw heeft een evenement toegevoegd. ... MeerMinder

Openingswedstrijd ICW Wintercompetitie.

oktober 29, 2016, 9:45am - oktober 29, 2016, 4:00pm

Ook dit jaar organiseert WV De Friesche Leeuw weer een mtb/cross wedstrijd in de ICW wintercompetitie. Dit jaar hebben wij de eer om de openingswedstrijd te verzorgen op zaterdag 29 oktober!

Bekijk op Facebook

Zaterdag was het NCK, oftewel het Nederlands Club Kampioenschap ploegentijdrit. Hieraan deed een jeugdteam en een nieuwelingen/junioren team mee van de Friesche Leeuw. Vooraf waren de verwachtingen niet hoog. Het jeugdteam bestond slechts uit één renner van cat.7, aangevuld met renners van cat. 5 en 6. Het nieuwelingen/junioren team bestond uit slechts 1 junior aangevuld met 3 nieuwelingen.

De voorbereiding verliep ook niet vlekkeloos. Bij de jeugd kwam Timo ten val tijdens de training en bij de nieuwelingen kwamen Job en Max ten val. Max liep hierbij dusdanige schaafwonden en kneuzingen op dat hij niet van start kon zaterdag.

Ondanks alles zijn we met frisse moed afgereisd naar Dronten om ervaring op te doen en dit mooie evenement te beleven.

Het jeugdteam ging goed van start en hield een prima tempo aan. Enkele kilometers voor de finish werden we echter in een bocht ingehaald door een ander team waarbij een renner van het andere team ten val kwam en Paul meenam in zijn val. Paul kon daarna weer de aansluiting vinden. Liam kwam daarna door de gladheid ook nog ten val en moest helaas lossen van het team. Ondanks deze tegenslagen haalde het jeugdteam een gemiddelde van 31 km/u wat een prima prestatie is.

Bij de nieuwelingen/junioren werd ook weer duidelijk dat wielrennen één van de mooiste sporten is maar ook keihard zo af en toe. Vlak na de eerste bocht schiet Job bij het aanzetten uit zijn pedaal en gaat hard onderuit. Dapper probeert hij nog terug te komen maar dit blijkt onmogelijk. Mike die op het laatste moment moet invallen voor Max i.v.m. zijn valpartij in de voorbereiding moet nu tot de finish bij de ploeg blijven. Hij doet dat echter uitstekend en uiteindelijk bereiken ze een gemiddelde van 39,1 km/u. Daarmee eindigden beide teams weliswaar in de achterhoede maar gezien de omstandigheden een prachtige prestatie en teamwork.

Ook de begeleiding en ouders beleefden een mooie wedstrijddag. Het seizoen zit er nu op. Oktober is rustmaand voor de renners. Begin november beginnen we met de voorbereiding van het volgende seizoen. Voor wat betreft het NCK, volgend jaar zijn we zeker weer van de partij!
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Ploegentijdrit Centrale As

Vandaag stond voor verschillende Friesche Leeuwen de ploegentijdrit op de Centrale As op het programma. Na een aantal wijzigingen, door onder andere de sleutelbeen breuk van Robert, bestond de formatie bij de Amateurs / Elites uit Jappie, Hendrik, Jesse, Adriaan, Rutger en Mark. Er moest een afstand van dik 50 kilometer worden gereden tegen een sterk deelnemersveld en bovendien stond er een straffe wind.
Op het unieke parcours van de As werd er in de ochtend warmgereden op het strakke nieuwe asfalt. Helaas was het Rutger die na een onverwachte beweging uit moest wijken en na het raken van een paaltje over de kop sloeg. Het resultaat was een flinke beschadiging aan zowel Rutger als zijn TT-bike. Rutger kon niet meer van start wat een aderlating voor de ploeg betekende. Hij vergezelde de andere pechvogel, Robert, in de ploegleidersauto. Helaas stopt de wet van Murphy nooit bij één incident; in de eerste kilometers reed Jesse lek! Met dank aan ploegleider Rypke, zijn reserve materiaal én een indrukwekkende inhaalrace van Jesse zelf, vond de thuisrijder uit Bergum met een nieuw achterwiel weer de aansluiting. Vrijwel direct na de aansluiting was het Jappie die na een oplopend stuk moest lossen.
Al vroeg zaten de mannen dus met z'n vieren en omdat de tijd van de vierde geldt was de opdracht even simpel als lastig: bij elkaar blijven!
De harde wind terug van Dokkum naar Nijega maakte de rit nog extra uitdagend maar Adriaan, Jesse, Hendrik en Mark vonden een goed en hoog tempo en wisten met een gemidddelde van 45,1 km per uur te finishen in Bergum. Ondanks alle tegenslagen een mooie prestatie!

Bij de funklasse werd het kenmerkende blauw en oranje gedragen door Sicco Matthijs, Martin, Anne en Cris Pieter. Ook deze ploeg kreeg tegenslag te verduren, Anne reed al vroeg lek. De overige drie renners wisten de tijdrit alsnog met een knap gemiddelde af te werken, 43 kilometer per uur!
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Het Rûntsje Tsjûkemar werd vandaag voor de tweede keer vereden. De wedstrijd, die voor velen geldt als seizoensafsluiter, heeft alles in zich om uit te groeien tot een klassieker. Het grote deelnemersveld van maar liefst 175 man bevestigd dat de renners hier net zo over denken.
In het grote peloton waren drie Friesche Leeuwen te ontdekken: Hendrik, Mark en Rutger.

De omstandigheden waarin de wedstrijd werd vereden waren goed, eigenlijk té goed. Er stond weinig wind waardoor achter in het peleton de deur grotendeels dicht bleef. Vooraan ontsnapten zo nu en dan renners.
De meest serieuze aanval van de dag bestond uit twaalf man, welke een voorsprong van maximaal 55 seconden bijeen reden. Echter werden deze vluchters in de laatste ronde weer bij de kraag gevat. Wat volgde was het enige wapenfeit van de Friesche Leeuw. Rutger reageerde op een late aanvaller in de laatste twee kilometer. De twee renners reden kop-over-kop maar hielden niet stand tegen het peloton dat zijn zinnen had gezet op een massa sprint. Uiteindelijk bolde Rutger als 39e over de streep, Mark als 59 en Hendrik werd de nummer 97.

Het Rûntsje Tsjûkemar was voor de Friesche Leeuwen de laatste wegwedstrijd van een mooi maar lang wegseizoen. Volgende week staat er alleen nog de ploegtijdrit op de Centrale As op het programma.
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Wedstrijden en evenementen