LWV de Friesche Leeuw – Nieuws

ADRIAAN BOTMA WINT RUNTSJE TSJUKEMAR

Adriaan Botma heeft zaterdag de amateur 'klassieker' het Rûntsje Tsjûkemar gewonnen. De renner van De Friesche Leeuw versloeg medevluchter Sierd Steigenga.

Het eerste uur van de 120 kilometer lange wedstrijd werd bij slecht weer verreden. Na 50 kilometer reden er kleine groepjes weg. Toen er zo'n 15 man voor het peloton uit reden, besloot Botma in zijn eentje de oversteek te maken.

Zo ontstond er een kopgroep van zeventien renners “De samenwerking was erg goed. Pas naar het einde toe waren er een paar die een beurt oversloegen, maar die konden niet meer”, legt Botma uit.

Op 7 kilometer van de meet ontsnapten Steigenga en Botma. “Ik zag dag dat we een klein gaatje je hadden. Toen ben ik maar door gereden”, aldus Adriaan.

De vluchters bleven de eerste achtervolgers maar nipt voor. Acht man finishten in dezelfde tijd als Botma. “Ik ben maar zo hard mogelijk naar de finish gereden, pas na de streep durfde ik te juichen”. Het peloton volgde op meer dan 2 minuten.

Uitslag:
1 Adriaan Botma
2 Sierd Steigenga
3 Tom Terpstra
4 Heini Koornberg
5 Bart Lemmen
6 Jonathan Espigares
7 Matthias Dijkstra
8 Luuk Schuurmans
9 Bas Bosma
10 Gerben Oldenkamp
Overige Friesche Leeuwen
47 Jesse van Gorkum
60 Robert Kruijf

De Friesche Leeuw tandem Nederlands Kampioen Tijdrijden

Zaterdag, 19 augustus, werd in het Zeeuwse Waarde het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden voor het ID cycling verreden.

Leon Brinksma had zich verzekerd van een goede voorbereiding, want niemand minder dan de tweemaal oud Nederlands Kampioen Tijdrijden Lieuwe Westra had met hem de afgelopen twee maanden getraind en hem de fijne kneepjes van het tijdrijden bijgebracht

Meer >

Koga Noordelijke Wielercompetitie

De Koga NWC 2017 wordt dit jaar georganiseerd door 6 verenigingen uit district Noord. In totaal staan er 7 wedstrijden op het programma welke zijn terug te vinden op de KNWU kalender.

De Koga NWC is een initiatief van de LWV de Friesche Leeuw en is bedoeld als laagdrempelige wedstrijd voor de categorieën jeugd tot junioren (m/v). De finale van de competitie wordt verreden op de wielerbaan in Leeuwarden.

Informatie, standen en uitslagen van deze competitie zijn terug te vinden op www.knwunoord.nl.

 

Facebook berichten

Vanaf vandaag iedere donderdagavond tacxtraining voor de nieuwelingen, junioren en dames van de Friesche Leeuw. ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

De rustmaand zit er gelukkig weer op :). Vandaag was de eerste duurtraining van het winterprogramma voor de nieuwelingen, junioren en dames. ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Het NCK zit er weer op voor onze jeugd en nieuwelingen/junioren team. Een top klassering voor de jeugdrenners bleef buiten bereik maar met een gemiddelde van 36,4km/u hebben de renners zeer goed gepresteerd. Het nwl/jun team ging zeer hard van start en wist al snel het team die een minuut eerder was gestart in te halen. 7km voor de finish kwam Max helaas hard ten val. Het team moest met 3 renners verder en verloor veel tijd. Toch werd er een gemiddelde gehaald van 41 km/u gem. Prima prestaties. ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Evenementen en Wedstrijden

Evenement details:

 • wo
  30
  aug
  2017

  Nazomeravondcompetitie

  7:00 pmWielerbaan Kalverdijkje