LWV de Friesche Leeuw – Nieuws

Voorjaarscompetitie start op 10 februari in Leeuwarden

WV Snits en de LWV de Friesche Leeuw organiseren in 2018 samen weer de Voorjaarscompetitie. De wedstrijden worden verreden op zaterdag en starten steeds om 13.00 uur.

Het wedstrijdschema is als volgt:

  • 10 februari                 Leeuwarden ( Openingswedstrijd )
  • 17 februari                 Sneek
  • 24 februari                 Leeuwarden
  • 3 maart                      Sneek
  • 10 maart                    Leeuwarden   
  • 17 maart                    Sneek
  • 24 maart                    Leeuwarden              
  • 31 maart                    Sneek ( Finale )

De wedstrijden in Sneek worden verreden op het sportpark Schuttersveld, die in Leeuwarden op het wielerparcours Kalverdijkje-Zuid (8925 JJ ). Er wordt gereden in twee categorieën: Heren en Dames/Nieuwelingen. De Heren rijden één uur en drie ronden, de Dames Nieuwelingen drie kwartier en drie ronden. De deelnemers moeten minimaal in bezit zijn van een geldig basislidmaatschap 2018 van de KNWU of een eigen lidmaatschapskaart van WV Snits.

Lees hier alles over de Voorjaarscompetitie

ADRIAAN BOTMA WINT RUNTSJE TSJUKEMAR

Adriaan Botma heeft zaterdag de amateur 'klassieker' het Rûntsje Tsjûkemar gewonnen. De renner van De Friesche Leeuw versloeg medevluchter Sierd Steigenga.

Het eerste uur van de 120 kilometer lange wedstrijd werd bij slecht weer verreden. Na 50 kilometer reden er kleine groepjes weg. Toen er zo'n 15 man voor het peloton uit reden, besloot Botma in zijn eentje de oversteek te maken.

Zo ontstond er een kopgroep van zeventien renners “De samenwerking was erg goed. Pas naar het einde toe waren er een paar die een beurt oversloegen, maar die konden niet meer”, legt Botma uit.

Op 7 kilometer van de meet ontsnapten Steigenga en Botma. “Ik zag dag dat we een klein gaatje je hadden. Toen ben ik maar door gereden”, aldus Adriaan.

De vluchters bleven de eerste achtervolgers maar nipt voor. Acht man finishten in dezelfde tijd als Botma. “Ik ben maar zo hard mogelijk naar de finish gereden, pas na de streep durfde ik te juichen”. Het peloton volgde op meer dan 2 minuten.

Uitslag:
1 Adriaan Botma
2 Sierd Steigenga
3 Tom Terpstra
4 Heini Koornberg
5 Bart Lemmen
6 Jonathan Espigares
7 Matthias Dijkstra
8 Luuk Schuurmans
9 Bas Bosma
10 Gerben Oldenkamp
Overige Friesche Leeuwen
47 Jesse van Gorkum
60 Robert Kruijf

Facebook berichten

Deze week toont Sharon ons de stuntreclame van de week. Heerlijke tompoezen, 4 stuks voor 1,99 met maar liefst 15 munten erbij!!
De munten kunnen ingeleverd worden bij de Poiesz aan de Oostersingel ( Centrum) of in het Leeuwenhonk, daar staat ook een bakje. #PoieszJSA
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Na de eerste wedstrijd van gisteren, vandaag een duurtraining van 110km op het programma voor de nieuwelingen en junioren. Een rit onder ideale omstandigheden voor de tijd van het jaar. Mag ook wel eens. ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

LWV De Friesche Leeuw heeft het bericht van Poiesz gedeeld. ... MeerMinder

Vanaf nu kun je je stem uitbrengen op je favoriete vereniging! Ga naar www.poiesz-supermarkten.nl/toolkit/jsa-stemactie en breng je stem uit!

Bekijk op Facebook

De reclames worden iedere week door een jeugdlid gepresenteerd.
Melissa mag de spits afbijten met heerlijke oranjekoekjes waar maar liefst 15 munten bij te krijgen zijn! #PoieszJSA
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

LWV De Friesche Leeuw heeft de omslagfoto bijgewerkt. ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Evenementen en Wedstrijden