LWV de Friesche Leeuw – Nieuws

ADRIAAN BOTMA WINT RUNTSJE TSJUKEMAR

Adriaan Botma heeft zaterdag de amateur 'klassieker' het Rûntsje Tsjûkemar gewonnen. De renner van De Friesche Leeuw versloeg medevluchter Sierd Steigenga.

Het eerste uur van de 120 kilometer lange wedstrijd werd bij slecht weer verreden. Na 50 kilometer reden er kleine groepjes weg. Toen er zo'n 15 man voor het peloton uit reden, besloot Botma in zijn eentje de oversteek te maken.

Zo ontstond er een kopgroep van zeventien renners “De samenwerking was erg goed. Pas naar het einde toe waren er een paar die een beurt oversloegen, maar die konden niet meer”, legt Botma uit.

Op 7 kilometer van de meet ontsnapten Steigenga en Botma. “Ik zag dag dat we een klein gaatje je hadden. Toen ben ik maar door gereden”, aldus Adriaan.

De vluchters bleven de eerste achtervolgers maar nipt voor. Acht man finishten in dezelfde tijd als Botma. “Ik ben maar zo hard mogelijk naar de finish gereden, pas na de streep durfde ik te juichen”. Het peloton volgde op meer dan 2 minuten.

Uitslag:
1 Adriaan Botma
2 Sierd Steigenga
3 Tom Terpstra
4 Heini Koornberg
5 Bart Lemmen
6 Jonathan Espigares
7 Matthias Dijkstra
8 Luuk Schuurmans
9 Bas Bosma
10 Gerben Oldenkamp
Overige Friesche Leeuwen
47 Jesse van Gorkum
60 Robert Kruijf

De Friesche Leeuw tandem Nederlands Kampioen Tijdrijden

Zaterdag, 19 augustus, werd in het Zeeuwse Waarde het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden voor het ID cycling verreden.

Leon Brinksma had zich verzekerd van een goede voorbereiding, want niemand minder dan de tweemaal oud Nederlands Kampioen Tijdrijden Lieuwe Westra had met hem de afgelopen twee maanden getraind en hem de fijne kneepjes van het tijdrijden bijgebracht

Meer >

Koga Noordelijke Wielercompetitie

De Koga NWC 2017 wordt dit jaar georganiseerd door 6 verenigingen uit district Noord. In totaal staan er 7 wedstrijden op het programma welke zijn terug te vinden op de KNWU kalender.

De Koga NWC is een initiatief van de LWV de Friesche Leeuw en is bedoeld als laagdrempelige wedstrijd voor de categorieën jeugd tot junioren (m/v). De finale van de competitie wordt verreden op de wielerbaan in Leeuwarden.

Informatie, standen en uitslagen van deze competitie zijn terug te vinden op www.knwunoord.nl.

 

Facebook berichten

LWV De Friesche Leeuw heeft het bericht van bv SPORT sportontwikkeling gedeeld. ... MeerMinder

En vandaag deel 2 van de racefietsclinics: groep 7/8A en 7/8C van Obs De twa Fisken o.l.v. Richard en Paul Posthumus van LWV De Friesche Leeuw. Weer een prachtige dag gehad, bedankt mannen namens alle kinderen van groep 7/8 van CBS Nijdjip en Obs De twa Fisken.

Bekijk op Facebook

LWV De Friesche Leeuw heeft het bericht van bv SPORT sportontwikkeling gedeeld. ... MeerMinder

Vandaag hadden groep 7/8 van CBS Nijdjip en groep 7/8B van Obs De twa Fisken racefietsclinics onder leiding van Richard Vallinga van LWV De Friesche Leeuw. De kinderen kwamen allemaal een beetje koud maar enthousiast weer terug.

Bekijk op Facebook

Vanavond wordt er weer veel energie opgewekt in het Leeuwenhonk. #tacxavond #nieuwelingen #junioren #dames ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Vanaf vandaag iedere donderdagavond tacxtraining voor de nieuwelingen, junioren en dames van de Friesche Leeuw. ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Evenementen en Wedstrijden

no event