Noordelijke Wielercompetitie

De Egbert Lagro Bokaal gaat dit jaar verder onder de naam Noordelijke Wielercompetitie of kortweg NWC. Het doel van deze wedstrijden blijft hetzelfde. Laagdrempelige wedstrijden waaraan alle jeugdrenners en nieuwelingen kunnen meedoen met een KNWU basislicentie. De wedstrijden zijn zeer geschikt voor beginnende renners maar ook als trainingswedstrijd voor de meer ervaren renners.

De competitie bestaat in 2016 uit een 7 tal wedstrijden georganiseerd door 4 verschillende verenigingen in district Noord. In iedere wedstrijd kunnen de renners punten behalen welke worden opgeteld. Na de finalewedstrijd worden de eindwinnaars bekend gemaakt en volgt er een prijsuitreiking.

De nieuwelingen jongens en meisjes kunnen na de proef van vorig seizoen ook weer mee doen. Voor deze renners zijn het ook perfecte trainingswedstrijden naast de criteriums en klassiekers die zij rijden. We rekenen dan ook op een groter aantal deelnemers dan vorig jaar!

Dit jaar wordt voor het eerst een omnium wedstrijd toegevoegd aan de competitie. Deze zal bestaan uit b.v. een tijdrit en een sprintrace en zal worden gehouden op de baan in Leeuwarden. De exacte invulling van deze wedstrijd zal nog nader worden uitgewerkt.

De NWC wedstrijden zoals hieronder aangegeven zijn ook terug te vinden op de KNWU kalender. Onder aan deze pagina vindt je een link naar het wedstrijd regelement en het draaiboek voor de organiserende verenigingen.

Programma:

DatumPlaatsVerenigingSoort
Zaterdag 26 MaartLeeuwardenLWV de Friesche LeeuwCriterium
Zondag 10 aprilGroningenNWVG-Bike4airCriterium
Zaterdag 23 aprilGroningenNWVG-Bike4airCriterium
Zondag 1 meiDrachtenWV KapengaCriterium
Zaterdag 11 juniLeeuwardenLWV de Friesche LeeuwOmnium
Zondag 26 juniZwaagwesteindeWV Wadro Otto EbbensCriterium
Zaterdag 17 septemberLeeuwardenLWV de Friesche LeeuwCriterium

Starttijden:
10:00 uur Cat. 1, 2 en 3
10:30 uur Cat. 4 en 5
11:15 uur Cat. 6 en 7
12:15 uur Nieuwelingen Jongens en meisjes

Uitzondering: Tijdens het omnium op 11 juni begint de tijdrit voor alle categorieen om 10:00 uur. Iedereen dus om 10 uur aanwezig!

Uitslagen Noordelijke Wielercompetitie

Uitslagen Omnium Tijdrit

Einduitslagen Omnium

Opzet omnium NWC 2016 v1.2

Regelement v1.1

Draaiboek organisatie