LWV de Friesche Leeuw – Nieuws

Zomeravondcompetitie 2022

Na afwezigheid vorig jaar door corona, organiseert de Friesche Leeuw dit seizoen weer de zomeravondcompetitie. De wedstrijden worden verreden op woensdagavond en beginnen steeds om 19.00 uur.

Inschrijven kan een week voor de wedstrijd via MijnKNWU tot 2 uur voor de wedstrijd.

Het wedstrijdschema:

Iedere woensdagavond om 19:00 uur van 30 maart t/m 13 juli.

=> Lees hier alles over de zomeravondcompetitie

Voorjaarscompetitie 2022

Onder voorbehoud van de corona maatregelen organiseren WV Snits, WV Drachten en LWV de Friesche Leeuw samen de voorjaarscompetitie 2022. De wedstrijden worden verreden op zaterdag en beginnen steeds om 11.00 uur.

Inschrijven kan een week voor de wedstrijd via MijnKNWU.

Het wedstrijdschema:

  • 19 februari               Sneek
  • 26 februari               Drachten
  • 5 maart                     Sneek
  • 12 maart                   Leeuwarden
  • 19 maart                   Drachten
  • 26 maart                   Leeuwarden

=> Lees hier alles over de voorjaarscompetitie

Nieuw clubtenue

Met trots presenteren wij de nieuwe clubkleding voor de seizoenen 2022 t/m 2024. Bioracer is wederom de leverancier van onze kleding.

Opening webshop Bioracer
Wij beseffen dat het lang heeft geduurd voor het tenue definitief kon worden gemaakt. Dit had er mee te maken dat wij eerst een geschikte hoofdsponsor moesten vinden. Om het proces nu te versnellen is besloten om geen pasavond te organiseren. Voor het bepalen van de maten kan uiteraard gebruik worden gemaakt van uitgebreide maattabellen. Via de volgende link zijn de maattabellen te vinden: https://www.bioracer.com/en/team-clothing/size-chart-bioracer
Daarnaast zijn er ook nog speciale hulptools ontwikkeld voor het bepalen van de juiste maten. Bovendien is de huidige kleding ook van Bioracer, dus zal de maatvoering grotendeels overeenkomen met wat je al gewend bent.
Wanneer je nu beschikt over kleding uit de Raceproven lijn, dan kun je de maten overnemen naar de EPIC lijn. Stel dat je beschikt over kleding uit de PROF lijn, dan kun je de maten overnemen naar de ICON lijn. Al met al hebben we er vertrouwen in dat straks in de "clubwebshop" de maten goed bepaald én gelijk ook besteld kunnen worden.

De Epic lijn voor zowel heren als dames heeft van de bibshort ook een tall versie. Deze is 4cm langer dan de standaard lengte.

Bestellink Bioracer: https://www.bioracer.be/nl/mybioracer/?r=Yv3jxB8q79

Let op de webshop is geopend tot en met zondag 6 maart 23:59. Daarna is bestellen niet meer mogelijk. Later in het seizoen zal de shop weer tijdelijk open worden gezet. Jullie ontvangen hierover nader bericht.

Sponsoren
Wij willen bij deze de sponsoren voor de komende jaren aan jullie voorstellen, wij zijn ontzettend blij dat deze bedrijven hun naam en kennis aan onze vereniging willen verbinden.
ProBir Kantoor en Woonomgeving
Fysio058
Adrenna
Frame.FRL
Meconaf
Joop Zandberg Grou
Hettema Makelaardij
Brandveilig Nederland

Wij zoeken vrijwilligers!

LWV De Friesche Leeuw organiseert al sinds jaar en dag verschillende wielercompetities op thuisbasis 'Het Kalverdijkje'. De voorjaars-, zomer- en najaarscompetitie zijn voor vele renners al het opstapje geweest naar mooie resultaten. Ook de gevestigde orde (met soms ook profrenner/rensters) gebruiken de competities om de benen te testen.

Om deze competities te kunnen blijven aanbieden hebben wij enthousiaste vrijwilligers nodig! Binnen De Friesche Leeuw is de wedstrijdcommissie verantwoordelijk voor de organisatie van de competities. Met de gedachte 'vele handen maken licht werk' willen wij een club vrijwilligers neerzetten waarbij er gerouleerd wordt in zowel taken als in inzetbaarheid in tijd. Dus per competitie één of een aantal wedstrijden begeleiden. Naast de gezelligheid en gedeelde liefde voor de club én wielersport binnen de wedstrijdcommissie zit je ook op de 1e rang bij mooie wedstrijden!

Bij de organisatie van de competities zoeken wij extra handjes voor een aantal taken:
-inschrijving deelnemers(alleen bijschrijvers)
-controleren en klaarmaken parcours
-klaarmaken jurywagen
-opruimen en sterke verhalen aanhoren na de wedstrijd 🙂

Laat je clubhart spreken en kom ons team versterken zodat we als club deze mooie wedstrijd traditie in stand kunnen houden!

Via e mail wedstrijdendfl@gmail.com kan je je aanmelden.

Wij hopen snel van je te horen!

Namens wedstrijdcommissie,
Jacob(Vakantieman), Thom(Wizkid), Douwe(De Hulk), Jurgen(Juffrouw Janny), Anne(the Gatekeeper) en Willem (de Rouwdouwer)

Amateurteam LWV de Friesche Leeuw maakt mooie stap in 2021

Het leven is net als een fiets, om je balans te houden moet je in beweging zijn (Albert Einstein).

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het versterken van de jeugd- nieuwelingen- en junioren categorieën van LWV De Friesche Leeuw. Met veel plezier zien wij steeds meer renners en rensters in deze leeftijdsgroepen bij onze vereniging.

Wij hopen dat de komende jaren onze talenten gaan doorstromen naar onze amateurs. Dit team krijgt nu al een goede impuls met de komst van de renners van 'Meijer racing team'.

Met de komst van Rein Schiphof, Jack Kuper, Hylke Wijnsma, Bauke Bouwstra, Janco Hogendorp, Sander Hoekstra, Erik Slijver en Ruben Marinus krijgt het amateurteam van de club een mooie kwaliteitsimpuls. We kijken uit om de nieuwe renners te verwelkomen.

In 2021 is het onze ambitie om het ingezette beleid voort te zetten binnen de club, vanuit de basis verder groeien en voor alle renners en rensters goede trainingen faciliteren die zij zelf inzetten in de wedstrijden. Alleen ga je sneller, samen kom je verder daar geloven wij in. Samen met alle vrijwilligers, bestuursleden, trainers en sponsoren zetten wij ons in voor de wielersport.

Facebook berichten

2 dagen geleden

LWV De Friesche Leeuw
SInds kort hebben wij binnen onze wielervereniging een vertrouwenspersoon, te weten Antje Postma. Zij is de contactpersoon voor alle zorgen en problemen die een veilig sportklimaat in de weg staan. Zij is een luisterend oor en kan je met raad en daad bijstaan en is eerste aanspreekpunt bij een klacht en bij incidenten zoals intimidatie en ongewenst gedrag. Antje is geen bestuurslid van onze vereniging en is volstrekt onafhankelijk. Alle meldingen worden alleen door haar en strikt vertrouwelijk behandeld. Je kunt Antje bereiken via vertrouwenspersoon@defriescheleeuw.nl Het Bestuur ... MeerMinder
Bekijk op Facebook

3 weken geleden

LWV De Friesche Leeuw
I.v.m dodenherdenking start de zomeravondcompetitie #5 15min eerder dan gebruikelijk, namelijk om 18:45. Rond 19:50 vlaggen we de wedstrijd af zodat iedereen in de gelegenheid is stilte in acht te nemen om 20:00 uur. ... MeerMinder
Bekijk op Facebook

1 maand geleden

LWV De Friesche Leeuw
Vandaag wedstrijd in Drachten. Er hard voor gevochten met Benny. Maar helaas, net tweede. In ons nieuwe tenue met mijn nieuwe banner waar al mijn sponsoren op staan. Gemaakt en geschonken door mijn sponsor drukkerij de Vries. Volgende wedstrijd 8 mei. ... MeerMinder
Bekijk op Facebook

1 maand geleden

LWV De Friesche Leeuw
Het Fryske Tandem Team zoekt versterking!Leon Brinksma en zijn piloten Fabian en Benny zoeken één of meerdere piloten voor hun tandemteam. Leon heeft een licht verstandelijke beperking en ook een visusbeperking. Daarom fietst hij op een tandemfiets. Dat doet hij bloedfanatiek! Samen met zijn piloot knalt hij over de weg. Extra pilo(o)t(en) gezochtLeon doet mee aan verschillende wedstrijden. Naast de wedstrijden moet er natuurlijk ook getraind worden. Daarom kan Leon er nog wel één of meerdere piloten bij gebruiken. Het Fryske Tandem Team is echt een team, waar Leon en de piloten onderling afspreken wie wanneer met hem fietst. Zo kan Leon aan zoveel mogelijk wedstrijden meedoen, maar hebben de piloten ook nog tijd voor hun eigen hobby's.Hij zoekt amateurrenners die het leuk vinden om met hem te trainen en enkele wedstrijden te rijden, zowel in Nederland als in België. Dus ook internationaal.Piloot Fabian aan het woord: “Via via hoorde ik hele mooie verhalen over tandemwielrennen. Het is een echte teamsport, waarbij het erg leuk is om samen te werken en prestaties neer te zetten. In de winter van 2018/2019 zag ik de oproep van Leon voor een piloot en wilde graag kennismaken en samen trainen. Inmiddels hebben Leon en ik de nodige wedstrijden samen gefietst en gewonnen!Het bevalt erg goed en dit smaakt naar meer. Fietsen op een tandem geeft echt een soort extra dimensie aan het koersen. Een aanrader dus! “De Fryske Tandem in actie zien?Nieuwsgierig geworden naar wat tandemwielrenen precies inhoudt? Of wil Je Leon en zijn piloten over de weg zien vliegen? Kom dan eens kijken bij één van de volgende wedstrijden:Wielerronde van Ureterp – 18 aprilOp 18 april start Leon samen met piloot Benny om 12.00 uur in de wielerronde van Ureterp.Gouden Ketting, Drachten - 24 aprilOm 11.30 uur verschijnen Leon en Benny aan de start bij de Gouden Ketting in Drachten.Honselaarsdijk – 8 meiLeon en Fabian fietsen samen een wedstrijd in Honselaarsdijk, die om 15.30 uur begint.Special Olympics Nationale Spelen – 10, 11 en 12 juniLeon en Benny gaan in Twente zijn olympische titels, zowel de tijdrit als op de weg, voor de vierde keer verdedigen.Overige wedstrijdenNu het leven weer een beetje terug naar normaal is, zijn er dit jaar ook weer veel wedstrijden te verrijden. De exacte datums van het NK weg en het NK tijd zijn nog niet bekend, maar ook hier wil Leon zijn titels graag verdedigen. Hij is inmiddels al 4 keer kampioen NK tijd en 3 keer NK weg. Maar hij heeft altijd plek voor nog meer kampioenstruien!Misschien ga jij wel samen met Leon die strijd aan! Bij winst krijgt ook de piloot een kampioenstrui en klinkt het Wilhelmus. Meer weten?Enthousiast geworden en wil je een keertje met Leon gaan fietsen? Leon woont in Sneek maar kan ook in (de omgeving van) Oosterzee trainen. Wedstrijdkleding, waaronder de kampioensoutfit, is ook voor zijn piloot beschikbaar in maat M. De tandem is op de plek van de piloot voorzien van lookpedalen.Kijk voor meer informatie op zijn site: www.frysketandem.nlAanmelden kan bij Leon zelf op: leon@frysketandem.nl of via zijn vader op: harry@frysketandem.n ... MeerMinder
Bekijk op Facebook

Evenementen en Wedstrijden