LWV de Friesche Leeuw – Nieuws

39e Princehoftocht op Koningsdag 27 april 2019

Toerfietsclub Frisia organiseert de traditionele Princenhoftocht op Koningsdag 2019.
De 100 kilometer tocht voert u door de mooiste weidegebieden, de bossen van de Friese wouden en natuurlijk langs prachtige watergebieden. Voor de 50 kilometer tocht is een fraaie route uitgezet in het gebied rond Earnewâld en omstreken, De Leyen en het Burgemermar.

=> Lees hier alles over de Princehoftocht

Zomeravondcompetitie 2019

Op woensdagavond 3 april begint de zomeravondcompetitie 2019. De wedstrijden zijn tot 10 juli iedere woensdagavond op het Kalverdijkje en beginnen om 19:00 uur.

=> Lees hier alles over de zomeravondcompetitie.

Voorjaarscompetitie 2019

Ook in 2019 organiseren WV Snits en LWV de Friesche Leeuw weer samen de voorjaarscompetitie. De wedstrijden worden verreden op zaterdag en beginnen steeds om 13.00 uur.

Het wedstrijdschema is als volgt:

9 februari Snits ( Openingswedstrijd )
16 februari Leeuwarden
23 februari Snits
2 maart Leeuwarden
9 maart Snits
16 maart Snits (!)
23 maart Leeuwarden (!)
30 maart Leeuwarden ( Finale )

Lees hier alles over de voorjaarscompetitie =>

Uitslagen =>

Vrijwilligers gezocht!

Onze wielervereniging is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het organiseren van wielerwedstrijden op onze wielerbaan te Leeuwarden.

Ieder jaar organiseren wij diverse wedstrijden op onze wielerbaan zoals de voorjaarscompetitie, zomeravondcompetitie en de nazomeravondcompetitie. Zonder vrijwilligers zouden wij deze wedstrijden niet meer kunnen organiseren. Op dit moment hebben wij een tekort aan vrijwilligers om de wedstrijden te kunnen blijven organiseren. Daarom zijn wij naarstig op zoek naar versterking van ons team. De werkzaamheden zijn o.a.; het ondersteunen bij de inschrijving, hand- en spandiensten rondom en tijdens de wedstrijd, jureren en het werken met het Mylapssysteem. Iedere wedstrijd neemt ongeveer 2 uur van je tijd in beslag.

Ben jij degene die ons uit de brand helpt? Meld je dan snel aan als vrijwilliger bij Henk Mylius, h.mylius@chello.nl , telnr. 058-2664301 of Thom Postma, friescheleeuw@thpostma.nl Indien je meer informatie wenst, kun je ook bij hen terecht.

     

Facebook berichten

3 dagen geleden

LWV De Friesche Leeuw

Afgelopen weekend was het weer volop koers voor de Friesche Leeuwen. Voor Leon was er op de tandem wederom een eerste plaats weggelegd 🥇.
Bij de junioren reed Paul naar een knappe 13e plek in de Flevo Tour en Hylke, na pech in de laatste kilometer, naar een 50e plek.
Bij de amateurs reed Hendrik naar een 37e plek in een zware waaier koers 💨.
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

4 dagen geleden

LWV De Friesche Leeuw

Volop koers tijdens de 7e ronde van de zomeravondcompetite.

Uitslagen en standen: friescheleeuw.nl
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

1 week geleden

LWV De Friesche Leeuw

In samenwerking met TFC Frisia en De Friesche Leeuw.

Toerfietsers gezocht voor de donderdagochtenden.

Eerde, Jos en Lourens zijn afgelopen donderdagmorgen gezamenlijk een rondje gaan fietsen. “We hebben erg van deze rit genoten (was ook mooi weer) en het lijkt het ons dan ook leuk om dit met een grotere groep te gaan doen”.

De bedoeling is als volgt:

Wekelijks op de donderdagmorgen om 09:30 uur verzamelen bij het clubhuis van de
Friesche Leeuw “Leeuwenhonk”, Kalverdijkje 64, 8924 JJ Leeuwarden.
Tussen 9:30 uur en 10:00 uur klaarmaken voor de rit met eventueel een bakje koffie
10:00 uur vertrek voor een rit van ± 45 km
Gemiddelde snelheid tussen de 20 en 25 km per uur
In een groep fietsen waarbij iedereen zich comfortabel voelt ± 12:15 uur terug bij het clubhuis, waar ook weer een bakje kan worden gedronken.

Lijkt het je leuk om hieraan mee te doen dan zien we je graag komende donderdag om 9:30 uur.

Eerde de Vries, Jos Dijkstra en Lourens Veenstra
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

2 weken geleden

LWV De Friesche Leeuw

Dit weekend werd er weer volop gekoerst door de renners van de Friesche Leeuw. Vrijdagavond reden Gerwin, Date en Paul het Open Fries Kampioenschap in Sneek. Met een 4e plaats voor Paul en een 5e plek voor Date wisten zij de peloton sprint te winnen.
Zaterdag heeft de jeugd de eerste NWC wedstrijd gereden in Drachten. In verschillende categorieën werd er goed gereden met een 2e plaats voor Niels in categorie 7. In Limburg reed Hylke naar een mooie 15e plaats in een zeer zware wedstrijd met de nodige klimmetjes.
En tot slot reed Leon met zijn piloot Fabian vandaag naar een mooie overwinning in Arendonk, België!
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

3 weken geleden

LWV De Friesche Leeuw

OPROEP! We hebben dringend behoefte aan vrijwilligers om onze bloeiende vereniging verder te kunnen laten doorgroeien. We hebben de mooiste baan van ‘t noorden, bijna 200 (!) leden en een grote groep sponsoren. Successen van onze wielrenners nemen toe. Kortom, een prachtige wielerclub. Draag je steentje bij en meld je aan! (iemand voordragen kan natuurlijk ook). Delen wordt gewaardeerd. ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Evenementen en Wedstrijden