LWV de Friesche Leeuw – Nieuws

Er kan weer clubkleding besteld worden!

Op 20 december was er de gelegenheid om de clubkleding te passen in het Leeuwenhonk.

We waren blij om te zien dat hier goed gebruik van is gemaakt.
De logische vraag of de kleding al besteld kon worden werd natuurlijk ook gesteld.

Dit kan vanaf nu!

Via de Bioracer knop op deze pagina of onderstaande link kom je in de webshop.
https://www.bioracer.be/nl/mybioracer/login

Als je nog geen account hebt voor de webshop kun je deze maken met onderstaande link:
https://www.bioracer.be/nl/mybioracer/?r=Yv3jxB8q79

Voor iedereen die helaas niet kon komen passen, via de volgende link zijn ook handige maattabellen te vinden:
https://www.bioracer.com/en/team-clothing/size-chart-bioracer

Let op: de webshop is geopend tot en met zondag 8 januari 2023 23:59 uur!! Daarna is bestellen niet meer mogelijk. Later in het seizoen zal de shop weer tijdelijk open worden gezet, daarover ontvangen jullie t.z.t. nader bericht.

Sportieve groet,
De Kledingcommissie!

Voorjaarcompetitie 2023

In 2023 organiseren WV Snits, WV Drachten en LWV de Friesche Leeuw samen de voorjaarscompetitie. De wedstrijden worden verreden op zaterdag en beginnen steeds om 11.00 uur.

Het wedstrijdschema:

  • 11 februari               Drachten
  • 18 februari               Leeuwarden
  • 25 februari               Sneek
  • 4 maart                     Sneek
  • 11 maart                   Drachten
  • 18 maart                   Leeuwarden

=> Lees hier alles over de Voorjaarscompetitie 2023

Huldiging en prijsuitreiking ZAC 2022

Omdat de laatste ZAC wedstrijd niet is doorgegaan heeft er nog geen huldiging en prijsuitreiking plaats gevonden.

Deze is nu gepland op woensdagavond 7 september na de 2e NZAC wedstrijd op het Kalverdijkje.

De wedstrijdcommissie

Nazomeravondcompetitie 2022

De Friesche Leeuw organiseert ook dit seizoen weer de nazomeravondcompetitie. De wedstrijden worden verreden op woensdagavond en beginnen steeds om 19.00 uur.

Inschrijven kan een week voor de wedstrijd via MijnKNWU tot 2 uur voor de wedstrijd.

Het wedstrijdschema:

  • Woensdag 31 augustus 19:00
  • Woensdag 7 september 19:00
  • Woensdag 14 september 19:00

=> Lees hier alles over de nazomeravondcompetitie

Wij zoeken vrijwilligers!

LWV De Friesche Leeuw organiseert al sinds jaar en dag verschillende wielercompetities op thuisbasis 'Het Kalverdijkje'. De voorjaars-, zomer- en najaarscompetitie zijn voor vele renners al het opstapje geweest naar mooie resultaten. Ook de gevestigde orde (met soms ook profrenner/rensters) gebruiken de competities om de benen te testen.

Om deze competities te kunnen blijven aanbieden hebben wij enthousiaste vrijwilligers nodig! Binnen De Friesche Leeuw is de wedstrijdcommissie verantwoordelijk voor de organisatie van de competities. Met de gedachte 'vele handen maken licht werk' willen wij een club vrijwilligers neerzetten waarbij er gerouleerd wordt in zowel taken als in inzetbaarheid in tijd. Dus per competitie één of een aantal wedstrijden begeleiden. Naast de gezelligheid en gedeelde liefde voor de club én wielersport binnen de wedstrijdcommissie zit je ook op de 1e rang bij mooie wedstrijden!

Bij de organisatie van de competities zoeken wij extra handjes voor een aantal taken:
-inschrijving deelnemers(alleen bijschrijvers)
-controleren en klaarmaken parcours
-klaarmaken jurywagen
-opruimen en sterke verhalen aanhoren na de wedstrijd 🙂

Laat je clubhart spreken en kom ons team versterken zodat we als club deze mooie wedstrijd traditie in stand kunnen houden!

Via e mail wedstrijdendfl@gmail.com kan je je aanmelden.

Wij hopen snel van je te horen!

Namens wedstrijdcommissie,
Jacob(Vakantieman), Thom(Wizkid), Douwe(De Hulk), Jurgen(Juffrouw Janny), Anne(the Gatekeeper) en Willem (de Rouwdouwer)

Amateurteam LWV de Friesche Leeuw maakt mooie stap in 2021

Het leven is net als een fiets, om je balans te houden moet je in beweging zijn (Albert Einstein).

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het versterken van de jeugd- nieuwelingen- en junioren categorieën van LWV De Friesche Leeuw. Met veel plezier zien wij steeds meer renners en rensters in deze leeftijdsgroepen bij onze vereniging.

Wij hopen dat de komende jaren onze talenten gaan doorstromen naar onze amateurs. Dit team krijgt nu al een goede impuls met de komst van de renners van 'Meijer racing team'.

Met de komst van Rein Schiphof, Jack Kuper, Hylke Wijnsma, Bauke Bouwstra, Janco Hogendorp, Sander Hoekstra, Erik Slijver en Ruben Marinus krijgt het amateurteam van de club een mooie kwaliteitsimpuls. We kijken uit om de nieuwe renners te verwelkomen.

In 2021 is het onze ambitie om het ingezette beleid voort te zetten binnen de club, vanuit de basis verder groeien en voor alle renners en rensters goede trainingen faciliteren die zij zelf inzetten in de wedstrijden. Alleen ga je sneller, samen kom je verder daar geloven wij in. Samen met alle vrijwilligers, bestuursleden, trainers en sponsoren zetten wij ons in voor de wielersport.

Facebook berichten

3 weken geleden

LWV De Friesche Leeuw
Save the date: 11 februari om 11:00 uur. De eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie 2023!Ook in 2023 organiseert LWV de Friesche Leeuw, samen met WV Snits en WV Drachten, de voorjaarscompetitie.De wedstrijden worden verreden op zaterdag en beginnen steeds om 11.00 uur.Zie de website voor meer informatie! friescheleeuw.nl/fl/voorjaarscompetitie/ ... MeerMinder
Bekijk op Facebook

5 maanden geleden

LWV De Friesche Leeuw
Woensdagavond is er weer nazomeravondcompetitie op het Kalverdijkje. Na de wedstrijd worden de winnaars van de zomeravondcompetitie 2022 gehuldigd. ... MeerMinder
Bekijk op Facebook

7 maanden geleden

LWV De Friesche Leeuw
De laatste wedstrijd van de zomeravondcompetitie op woensdag 13 juli a.s. kan door onvoorziene omstandigheden helaas niet door gaan.Dit betekent dat de huidige stand de eindstand is van de competitie. De huldiging en prijsuitreiking van de zomeravondcompetitie 2022 zal plaatsvinden tijdens de eerste wedstrijd van de nazomeravond competitie op woensdagavond 31 augustus.LWV de Friesche LeeuwDe wedstrijdcommissie ... MeerMinder
Bekijk op Facebook

7 maanden geleden

LWV De Friesche Leeuw
Er wordt hard gewerkt aan de transformatie van ons clubgebouw naar een sfeervol wielercafe. Hulp is hard nodig. Vandaag hebben zich helaas geen vrijwilligers gemeld maar gelukkig lieten niet-leden van de club ons niet in de steek en staken de armen belangeloos uit de mouwen. Er moet binnenkort ook geschilderd worden dus hopen we dan op meer steun vanuit de clubleden. ... MeerMinder
Bekijk op Facebook

7 maanden geleden

LWV De Friesche Leeuw
Gefeliciteerd Leon Brinksma!Weer NK op de weg. Het vierde Kampioenschap op rij. Samen met Aldo Klomp hard gereden. Met soms snelheden tegen de 55 km aan. Erg blij. ... MeerMinder
Bekijk op Facebook

Evenementen en Wedstrijden