LWV de Friesche Leeuw – Nieuws

Voorjaarscompetitie 2021

Onder voorbehoud van de corona maatregelen organiseren WV Snits en LWV de Friesche Leeuw weer samen de voorjaarscompetitie. De wedstrijden worden verreden op zaterdag en beginnen steeds om 11.00 uur.

Deze wedstrijden kunnen alleen doorgaan als dit mogelijk is binnen de op dat moment geldende corona maatregelen en richtlijnen van de overheid, RIVM en de KNWU. Raadpleeg daarom altijd eerst onze site voor inschrijven en deelname aan de wedstrijd.

Wedstrijd data:

 • 20 februari               Sneek (geannuleerd)
 • 27 februari               Leeuwarden (geannuleerd)
 • 6 maart                     Sneek
 • 13 maart                   Leeuwarden
 • 20 maart                   Sneek
 • 27 maart                   Leeuwarden ( Finale )

=> Lees hier alles over de voorjaarscompetitie

Amateurteam LWV de Friesche Leeuw maakt mooie stap in 2021

Het leven is net als een fiets, om je balans te houden moet je in beweging zijn (Albert Einstein).

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het versterken van de jeugd- nieuwelingen- en junioren categorieën van LWV De Friesche Leeuw. Met veel plezier zien wij steeds meer renners en rensters in deze leeftijdsgroepen bij onze vereniging.

Wij hopen dat de komende jaren onze talenten gaan doorstromen naar onze amateurs. Dit team krijgt nu al een goede impuls met de komst van de renners van 'Meijer racing team'.

Met de komst van Rein Schiphof, Jack Kuper, Hylke Wijnsma, Bauke Bouwstra, Janco Hogendorp, Sander Hoekstra, Erik Slijver en Ruben Marinus krijgt het amateurteam van de club een mooie kwaliteitsimpuls. We kijken uit om de nieuwe renners te verwelkomen.

In 2021 is het onze ambitie om het ingezette beleid voort te zetten binnen de club, vanuit de basis verder groeien en voor alle renners en rensters goede trainingen faciliteren die zij zelf inzetten in de wedstrijden. Alleen ga je sneller, samen kom je verder daar geloven wij in. Samen met alle vrijwilligers, bestuursleden, trainers en sponsoren zetten wij ons in voor de wielersport.

Najaarscompetitie 2020

WV Snits en LWV de Friesche Leeuw organiseren samen de najaarscompetitie 2020. De wedstrijden worden op zaterdag 11:00 verreden, afwisselend op de baan in Sneek en Leeuwarden. Deelname is alleen mogelijk na voorinschrijving via MijnKNWU.

Wedstrijd data:

 • Zaterdag 12 september 11:00 Leeuwarden
 • Zaterdag 19 september 11:00 Sneek
 • Zaterdag 26 september 11:00 Leeuwarden
 • Zaterdag 3 oktober       11:00 Sneek
 • Zaterdag 10 oktober     11:00 Leeuwarden
 • Zaterdag 17 oktober     11:00 Sneek

=> Lees hier alles over de najaarscompetitie

Nazomeravondcompetitie 2020

De Nazomeravondcompetitie van de Friesche Leeuw start op 19 augustus en is vier weken lang op iedere woensdagavond om 19:00 uur.

De belangrijkste maatregel die is genomen i.v.m. COVID-19 is dat je alleen kunt deelnemen na voorinschrijving via MijnKNWU. Dit kan tot 1,5 uur voor de wedstrijd.

=> Lees hier alle over de Nazomeravondcompetitie

Facebook berichten

2 maanden geleden

LWV De Friesche Leeuw
Het bestuur en haar commissies wenst iedereen een voorspoedig, een sportief maar vooral een GEZOND 2021! ... MeerMinder
Bekijk op Facebook

3 maanden geleden

LWV De Friesche Leeuw
BREAKING: Amateurteam LWV de Friesche Leeuw maakt mooie stap in 2021Het leven is net als een fiets, om je balans te houden moet je in beweging zijn (Albert Einstein).De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het versterken van de jeugd- nieuwelingen- en junioren categorieën van LWV De Friesche Leeuw. Met veel plezier zien wij steeds meer renners en rensters in deze leeftijdsgroepen bij onze vereniging.Wij hopen dat de komende jaren onze talenten gaan doorstromen naar onze amateurs. Dit team krijgt nu al een goede impuls met de komst van de renners van 'Meijer racing team'.Met de komst van Rein Schiphof, Jack Kuper, Hylke Wijnsma, Bauke Bouwstra, Janco Hogendorp, Sander Hoekstra, Erik Slijver en Ruben Marinus krijgt het amateurteam van de club een mooie kwaliteitsimpuls. We kijken uit om de nieuwe renners te verwelkomen. In 2021 is het onze ambitie om het ingezette beleid voort te zetten binnen de club, vanuit de basis verder groeien en voor alle renners en rensters goede trainingen faciliteren die zij zelf inzetten in de wedstrijden. Alleen ga je sneller, samen kom je verder daar geloven wij in. Samen met alle vrijwilligers, bestuursleden, trainers en sponsoren zetten wij ons in voor de wielersport. ... MeerMinder
Bekijk op Facebook

3 maanden geleden

LWV De Friesche Leeuw
Ook de komende drie jaar is de Rabobank trotse sponsor van LWV de Friesche Leeuw in #leeuwarden. Dé wielervereniging van het noorden. Vorige week ondertekenden bestuurslid van de Friesche Leeuw Frans Hettema (rechts) en Erik van der Knijff van de Rabobank het sponsorcontract. De Rabobank gelooft in de kracht van verenigingen en wij zijn dan ook blij met de voortzetting van onze trouwe sponsor Rabobank! #coöperatieverabobank #sponsor #lwvfriescheleeuw #wielrennen ... MeerMinder
Bekijk op Facebook

5 maanden geleden

LWV De Friesche Leeuw
Einde seizoen? Oktoberitis? Echt niet!!Nog 3x knallen in de najaarscompetitie van WV Snits en de Friesche Leeuw. Voor de nummers 1 en 2 van beide categorieën zijn er prachtige prijzen. Voor de winnaars van de competitie staat er een nostalgische retrofiets klaar die ter beschikking is gesteld door Burgers Rijwielen. Voor de 2e plaatsen heeft Joop Zandberg Rijwielen een Vittoria banden set (2 binnen en 2 buitenbanden) beschikbaar gesteld.Vergeet niet je in te schrijven tot vrijdag 23:59. Resterende programma:Zaterdag 3 oktober 11:00 SneekZaterdag 10 oktober 11:00 LeeuwardenZaterdag 17 oktober 11:00 Sneek ... MeerMinder
Bekijk op Facebook

5 maanden geleden

LWV De Friesche Leeuw
Afgelopen weekend werd de Going Dutch Ronde van Gelderland verreden. In Cat3 liet Julia zich van haar beste kant zien. Op een mooi heuvelachtig parcours wist zij in het peloton te finishen.Bij de heren nieuweling was het Timo die de eer van de Friesche Leeuw moest hooghouden. Na in de laatse ronden voor de aanval te hebben gekozen was een 15e plek in de sprint het best haalbare. Een erg knappe prestatie! ... MeerMinder
Bekijk op Facebook

Evenementen en Wedstrijden