LWV de Friesche Leeuw – Nieuws

De Leeuw van Leeuwarden gewijzigd!!

Doordat er zeer weinig animo was voor de wedstrijden voor Nieuwelingen, Junioren en Dames hebben we deze wedstrijden helaas moeten annuleren. De Junioren mogen met de Amateurs meerijden en we hebben de wedstrijd ook opengesteld voor de Sportklasse. De inschrijving is extra opengesteld tot dinsdagavond 12.00 uur maar het blijft mogelijk om gratis bij te schrijven tot een kwartier voor de wedstrijd in de permanence. Het wordt dus één wedstrijd en de start blijft 15.30 uur.

Er zijn prijzen voor de eerste 30 aankomenden en aantrekkelijke premiesprints.

KNWU wedstrijdkalender: https://www.knwu.nl/wegwielrennen/evenement/113026

Nazomeravondcompetitie van start op 22 augustus

Nazomeravondcompetitie

Op 22 augustus starten we met de Nazomeravondcompetitie. Vier wedstrijden:  op 22 en 29 augustus en 5 en 12 september.

Er wordt gereden in twee categorieën: Heren en Dames/Nieuwelingen. De deelname staat open voor houders van een KNWU-licentie of een KNWU-basislidmaatschap in de genoemde categorieën. WV Snitsleden hebben een eigen lidmaatschapskaart die ook geldig is.

Meer info: https://friescheleeuw.nl/fl/nazomeravondcompetitie-2018/

Leon Brinksma wint samen met Wout Marinus NK op de weg

Tijdens het wielerweekend  in Steenbergen (NB) werden naast de reguliere NK jeugd ook de Nederlandse Kampioenschappen voor de ID renners georganiseerd.Deze titel ontbrak nog op het erelijstje van “de flits van Snits” Leon Brinksma. Die van Nederlands Kampioen Tijdrijden had hij vorig jaar in augustus al behaald met zijn andere piloot Aalzen Alma. Maar dit tricot met de Nederlandse vlag ontbrak nog.

Samen met zijn tweede piloot Wout Marinus uit Surhuisterveen, ploegleider Doede de Jong en supporters werd de reis naar Steenbergen ondernomen.De ID renners reden een wedstrijd over 50 minuten op een parcours dat was uitgezet in een nieuwe woonwijk. Het parcours van ca. 1400 meter bestond uit  straten met klinkers en verkeersdrempels en naast de weilanden smalle stroken asfalt met scherpe smalle bochten. Het laatste deel van het parcours voor de finish  was ook vrij smal,  liep steil af en bestond bovendien uit vier haakse bochten.

Lees verder =>

Vrijwilligers gezocht!

Onze wielervereniging is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het organiseren van wielerwedstrijden op onze wielerbaan te Leeuwarden.

Ieder jaar organiseren wij diverse wedstrijden op onze wielerbaan zoals de voorjaarscompetitie, zomeravondcompetitie en de nazomeravondcompetitie. Zonder vrijwilligers zouden wij deze wedstrijden niet meer kunnen organiseren. Op dit moment hebben wij een tekort aan vrijwilligers om de wedstrijden te kunnen blijven organiseren. Daarom zijn wij naarstig op zoek naar versterking van ons team. De werkzaamheden zijn o.a.; het ondersteunen bij de inschrijving, hand- en spandiensten rondom en tijdens de wedstrijd, jureren en het werken met het Mylapssysteem. Iedere wedstrijd neemt ongeveer 2 uur van je tijd in beslag.

Ben jij degene die ons uit de brand helpt? Meld je dan snel aan als vrijwilliger bij Henk Mylius, h.mylius@chello.nl , telnr. 058-2664301 of Thom Postma, friescheleeuw@thpostma.nl Indien je meer informatie wenst, kun je ook bij hen terecht.

     

Facebook berichten

18 uur geleden

LWV De Friesche Leeuw

Vandaag was alweer de laatste wedstrijd van de Koga NWC. Bij deze finale in Groningen stonden weer veel leeuwen aan de start. In cat. 6 ging Niels Bergsma met de dagoverwinning aan de haal na een machtige sprint. Klaas Poortinga verzekerde zich van de eindoverwinning in het klassement van de nieuwelingen en junioren. ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

2 weken geleden

LWV De Friesche Leeuw

Einduitslag nazomeravondcompetitie 2018:

Heren:
1. Henk Bos
2. Sipke Zijlstra
3. Anton Wiersma

Dames en nieuwelingen:
1. Liam Postma
2, Manon de Boer
3. Tjipke Bosma

Volledige uitslag op onze website. friescheleeuw.nl
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

3 weken geleden

LWV De Friesche Leeuw

Uitslagen en standen van de 3e nazomeravondcompetitie op de website van de Friesche Leeuw. Volgende week alweer de finale!

friescheleeuw.nl/fl/
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

3 weken geleden

LWV De Friesche Leeuw

2x overwinning voor renners van de Friesche Leeuw tijdens de Koga NWC in Hoogeveen. Niels Bergsma wint in cat. 6 en Klaas Poortinga in de cat. Nieuwelingen en junioren. ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

4 weken geleden

LWV De Friesche Leeuw

Adriaan Botma wint op ovetuigende wijze de Leeuw van Leeuwarden.

1. Adriaan Botma
2. Pim Poortinga
3. Martin de Vries
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Evenementen en Wedstrijden