LWV de Friesche Leeuw – Nieuws

Huldiging en prijsuitreiking ZAC 2022

Omdat de laatste ZAC wedstrijd niet is doorgegaan heeft er nog geen huldiging en prijsuitreiking plaats gevonden.

Deze is nu gepland op woensdagavond 7 september na de 2e NZAC wedstrijd op het Kalverdijkje.

De wedstrijdcommissie

Nazomeravondcompetitie 2022

De Friesche Leeuw organiseert ook dit seizoen weer de nazomeravondcompetitie. De wedstrijden worden verreden op woensdagavond en beginnen steeds om 19.00 uur.

Inschrijven kan een week voor de wedstrijd via MijnKNWU tot 2 uur voor de wedstrijd.

Het wedstrijdschema:

 • Woensdag 31 augustus 19:00
 • Woensdag 7 september 19:00
 • Woensdag 14 september 19:00

=> Lees hier alles over de nazomeravondcompetitie

Zomeravondcompetitie #15 gaat niet door

Beste renners,

De laatste wedstrijd van de zomeravondcompetitie op woensdag 13 juli a.s. kan door onvoorziene omstandigheden helaas niet door gaan.

Dit betekent dat de huidige stand de eindstand is van de competitie. De huldiging en prijsuitreiking van de zomeravondcompetitie 2022 zal plaatsvinden tijdens de eerste wedstrijd van de nazomeravond competitie op woensdagavond 7 september.

LWV de Friesche Leeuw
De wedstijdcommissie

Nieuw clubtenue

Met trots presenteren wij de nieuwe clubkleding voor de seizoenen 2022 t/m 2024. Bioracer is wederom de leverancier van onze kleding.

Opening webshop Bioracer
Wij beseffen dat het lang heeft geduurd voor het tenue definitief kon worden gemaakt. Dit had er mee te maken dat wij eerst een geschikte hoofdsponsor moesten vinden. Om het proces nu te versnellen is besloten om geen pasavond te organiseren. Voor het bepalen van de maten kan uiteraard gebruik worden gemaakt van uitgebreide maattabellen. Via de volgende link zijn de maattabellen te vinden: https://www.bioracer.com/en/team-clothing/size-chart-bioracer
Daarnaast zijn er ook nog speciale hulptools ontwikkeld voor het bepalen van de juiste maten. Bovendien is de huidige kleding ook van Bioracer, dus zal de maatvoering grotendeels overeenkomen met wat je al gewend bent.
Wanneer je nu beschikt over kleding uit de Raceproven lijn, dan kun je de maten overnemen naar de EPIC lijn. Stel dat je beschikt over kleding uit de PROF lijn, dan kun je de maten overnemen naar de ICON lijn. Al met al hebben we er vertrouwen in dat straks in de "clubwebshop" de maten goed bepaald én gelijk ook besteld kunnen worden.

De Epic lijn voor zowel heren als dames heeft van de bibshort ook een tall versie. Deze is 4cm langer dan de standaard lengte.

Bestellink Bioracer: https://www.bioracer.be/nl/mybioracer/?r=Yv3jxB8q79

Let op de webshop is geopend tot en met zondag 6 maart 23:59. Daarna is bestellen niet meer mogelijk. Later in het seizoen zal de shop weer tijdelijk open worden gezet. Jullie ontvangen hierover nader bericht.

Sponsoren
Wij willen bij deze de sponsoren voor de komende jaren aan jullie voorstellen, wij zijn ontzettend blij dat deze bedrijven hun naam en kennis aan onze vereniging willen verbinden.
ProBir Kantoor en Woonomgeving
Fysio058
Adrenna
Frame.FRL
Meconaf
Joop Zandberg Grou
Hettema Makelaardij
Brandveilig Nederland

Wij zoeken vrijwilligers!

LWV De Friesche Leeuw organiseert al sinds jaar en dag verschillende wielercompetities op thuisbasis 'Het Kalverdijkje'. De voorjaars-, zomer- en najaarscompetitie zijn voor vele renners al het opstapje geweest naar mooie resultaten. Ook de gevestigde orde (met soms ook profrenner/rensters) gebruiken de competities om de benen te testen.

Om deze competities te kunnen blijven aanbieden hebben wij enthousiaste vrijwilligers nodig! Binnen De Friesche Leeuw is de wedstrijdcommissie verantwoordelijk voor de organisatie van de competities. Met de gedachte 'vele handen maken licht werk' willen wij een club vrijwilligers neerzetten waarbij er gerouleerd wordt in zowel taken als in inzetbaarheid in tijd. Dus per competitie één of een aantal wedstrijden begeleiden. Naast de gezelligheid en gedeelde liefde voor de club én wielersport binnen de wedstrijdcommissie zit je ook op de 1e rang bij mooie wedstrijden!

Bij de organisatie van de competities zoeken wij extra handjes voor een aantal taken:
-inschrijving deelnemers(alleen bijschrijvers)
-controleren en klaarmaken parcours
-klaarmaken jurywagen
-opruimen en sterke verhalen aanhoren na de wedstrijd 🙂

Laat je clubhart spreken en kom ons team versterken zodat we als club deze mooie wedstrijd traditie in stand kunnen houden!

Via e mail wedstrijdendfl@gmail.com kan je je aanmelden.

Wij hopen snel van je te horen!

Namens wedstrijdcommissie,
Jacob(Vakantieman), Thom(Wizkid), Douwe(De Hulk), Jurgen(Juffrouw Janny), Anne(the Gatekeeper) en Willem (de Rouwdouwer)

Amateurteam LWV de Friesche Leeuw maakt mooie stap in 2021

Het leven is net als een fiets, om je balans te houden moet je in beweging zijn (Albert Einstein).

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het versterken van de jeugd- nieuwelingen- en junioren categorieën van LWV De Friesche Leeuw. Met veel plezier zien wij steeds meer renners en rensters in deze leeftijdsgroepen bij onze vereniging.

Wij hopen dat de komende jaren onze talenten gaan doorstromen naar onze amateurs. Dit team krijgt nu al een goede impuls met de komst van de renners van 'Meijer racing team'.

Met de komst van Rein Schiphof, Jack Kuper, Hylke Wijnsma, Bauke Bouwstra, Janco Hogendorp, Sander Hoekstra, Erik Slijver en Ruben Marinus krijgt het amateurteam van de club een mooie kwaliteitsimpuls. We kijken uit om de nieuwe renners te verwelkomen.

In 2021 is het onze ambitie om het ingezette beleid voort te zetten binnen de club, vanuit de basis verder groeien en voor alle renners en rensters goede trainingen faciliteren die zij zelf inzetten in de wedstrijden. Alleen ga je sneller, samen kom je verder daar geloven wij in. Samen met alle vrijwilligers, bestuursleden, trainers en sponsoren zetten wij ons in voor de wielersport.

Facebook berichten

3 maanden geleden

LWV De Friesche Leeuw
Woensdagavond is er weer nazomeravondcompetitie op het Kalverdijkje. Na de wedstrijd worden de winnaars van de zomeravondcompetitie 2022 gehuldigd. ... MeerMinder
Bekijk op Facebook

5 maanden geleden

LWV De Friesche Leeuw
De laatste wedstrijd van de zomeravondcompetitie op woensdag 13 juli a.s. kan door onvoorziene omstandigheden helaas niet door gaan.Dit betekent dat de huidige stand de eindstand is van de competitie. De huldiging en prijsuitreiking van de zomeravondcompetitie 2022 zal plaatsvinden tijdens de eerste wedstrijd van de nazomeravond competitie op woensdagavond 31 augustus.LWV de Friesche LeeuwDe wedstrijdcommissie ... MeerMinder
Bekijk op Facebook

5 maanden geleden

LWV De Friesche Leeuw
Er wordt hard gewerkt aan de transformatie van ons clubgebouw naar een sfeervol wielercafe. Hulp is hard nodig. Vandaag hebben zich helaas geen vrijwilligers gemeld maar gelukkig lieten niet-leden van de club ons niet in de steek en staken de armen belangeloos uit de mouwen. Er moet binnenkort ook geschilderd worden dus hopen we dan op meer steun vanuit de clubleden. ... MeerMinder
Bekijk op Facebook

5 maanden geleden

LWV De Friesche Leeuw
Gefeliciteerd Leon Brinksma!Weer NK op de weg. Het vierde Kampioenschap op rij. Samen met Aldo Klomp hard gereden. Met soms snelheden tegen de 55 km aan. Erg blij. ... MeerMinder
Bekijk op Facebook

6 maanden geleden

LWV De Friesche Leeuw
Wat een dag was het zaterdag voor de jeugd!!!Ruim 600 deelnemers van categorie 1t/m7 De dag begon al vroeg voor Liam 8:00 infietsen en 8:30 rugnummer ophalen. Liam die altijd met een peleton van 6 kinderen Jongens en meisjes fietst moest nu in een peleton van 46 jongens fietsen uit heel Nederland. De bel ging en iedereen sprintte weg het was duwen geblazen en dat gebeurde ook. Er kwam 20 meter van de start een valpartij 6 renners bij betrokken gelukkig Liam niet.maar er kwam een herstart. Liam zat mooi in het peleton tot er een groepje demarreerde en toen bleef Liam in de achtervolging hij zag samen met zijn college uit Drachten mooi in de groep de afdaling naar beneden en zo de laatste bocht in. de groep voor hem kwamen weer 2 renners niet goed de laatste bocht door en kwamen in de hekken. Heel veel indrukken voor Liam maar nog steeds gelukkig ongedeerd. De ambu moest erbij komen maar gelukkig goed afgelopen Liam eindigde op een keurige 14e plaats 💪🏻Toen was het heel lang wachten tot de meiden mochten in fietsen. Maar om 12:30 mochten de meiden eindelijk ook in de pendalen. Even het parcours verkennen. Even kijken hoe ze het beste het klimmetje van 10% op konden komen! En hoe hard ze naar beneden de laatste bocht in gaan nou dat was dus 50km per uur. Na bijna 40 min in de fuik te moeten wachten mochten de dames eindelijk van start. Het peleton ging snel van start. maar de dames konden 2 rondes bij blijven daarna hebben de dames heel goed samen gewerkt en hebben alles gegeven wat ze in hun macht hadden. Met als resultaat een 30 plaats voor Eva en een 32 plaatst voor Julia van de 47💪🏻 in de laatste bocht voor de finish werden de dames helaas gedubbeld maar hebben een pracht wedstrijd gereden en ga maar eens 12x die klim op met bijna 27 per uur 💪🏻 Jullie zijn toppers en hebben een prachtige ervaring opgedaan !! ... MeerMinder
Bekijk op Facebook

Evenementen en Wedstrijden

Evenement details:

 • wo
  13
  sep
  2017

  Nazomeravondcompetitie

  7:00 pmWielerbaan Kalverdijkje