LWV de Friesche Leeuw – Nieuws

Voorinschrijving ZAC en NZAC heropend

Voor de resterende 10 ZAC en NZAC wedstrijden van 23 mei t/m 12 september is het mogelijk om je voor in te schrijven.

Je kunt nu vooraf een “abonnement” afsluiten voor de wedstrijden vanaf 23 mei in de zomeravondcompetitie en de nazomeravondcompetitie. Dat zijn in totaal 10 wedstrijden. Je meldt je aan via het formulier op deze website en betaalt € 24,00 inschrijfgeld. De aanmelding kan tot en met 20 mei. Daarna kun je niet meer abonneren maar kun je nog wel gewoon per wedstrijd inschrijven. De abonnementhouders tonen op de eerste wedstrijddag hun licentie / basislidmaatschap en krijgen dan een rugnummer dat de rest van het seizoen geldig is. Zij kunnen dan bij alle wedstrijden het parcours oprijden en worden door Mylaps geregistreerd. Inschrijven is dan niet meer nodig! Dat scheelt de renners en de organisatie veel tijd.

Naar inschrijfformulier

Vrijwilligers gezocht!

Onze wielervereniging is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het organiseren van wielerwedstrijden op onze wielerbaan te Leeuwarden.

Ieder jaar organiseren wij diverse wedstrijden op onze wielerbaan zoals de voorjaarscompetitie, zomeravondcompetitie en de nazomeravondcompetitie. Zonder vrijwilligers zouden wij deze wedstrijden niet meer kunnen organiseren. Op dit moment hebben wij een tekort aan vrijwilligers om de wedstrijden te kunnen blijven organiseren. Daarom zijn wij naarstig op zoek naar versterking van ons team. De werkzaamheden zijn o.a.; het ondersteunen bij de inschrijving, hand- en spandiensten rondom en tijdens de wedstrijd, jureren en het werken met het Mylapssysteem. Iedere wedstrijd neemt ongeveer 2 uur van je tijd in beslag.

Ben jij degene die ons uit de brand helpt? Meld je dan snel aan als vrijwilliger bij Henk Mylius, h.mylius@chello.nl , telnr. 058-2664301 of Thom Postma, friescheleeuw@thpostma.nl Indien je meer informatie wenst, kun je ook bij hen terecht.

     

Flits van Snits begint seizoen met overwinning in Drenthe

 

Voor de tweede opeenvolgende keer werd op 10 maart in Hoogeveen, ter gelegenheid van de profronde van Drenthe, een afwachtingskoers gereden voor ID cycling. De organisatie had een mooi, maar zwaar, parcours uitgezet in de binnenstad van Hoogeveen. Naast de vele (haarspeld) bochten kende het parcours ook enkele klimmetjes en was het uitkijken geblazen voor de vele putdeksels in het wegdek. Telde het deelnemersveld vorig jaar 18 renners, dit jaar stonden ruim 30 renners aan de start voor hun wedstrijd over 45 minuten en 3 ronden.
Al vrij snel na de start had al een groep afstand genomen van de rest van het peloton. In deze groep ook Leon Brinksma met zijn piloot Aalzen Alma. Al vrij snel daarna moest een deel van de kopgroep lossen en was er sprake van een drietal vluchters. Naast Leon waren dit Davy Mertens uit Oudenbosch en Michael Katuin uit Rotterdam. Michael toonde zich erg strijdlustig door een aantal malen uit de groep te proberen te ontsnappen, maar door het attente rijden van Davy en Leon tevergeefs. Leon en Aalzen hadden zich voorgenomen om zich op het zware en winderige parcours niet gek te laten maken en hielden het tempo, relatief, laag. Tegen het einde van de koers sloten een aantal gedubbelde renners kort aan bij de kopgroep. Bij het ingaan van de laatste ronde ging het tempo van de kopgroep fors omhoog. Na de laatste venijnig bochten ging bij Leon en Aalzen de turbo erop en kwamen zij als eerste over de finish, gevolgd door Davy (2) en Michael (3).
De eerste winst van het seizoen was een feit!

Facebook berichten

2 dagen geleden

LWV De Friesche Leeuw

Mark Prinsen wint in Gieten het Districtkampioenschap bij de amateurs. Gefeliciteerd Mark! ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

6 dagen geleden

LWV De Friesche Leeuw

Voor de ZAC en NZAC is de voorinschrijving heropend. Voor de wedstrijden vanaf 23 mei kun je je weer voorinschrijven. 10 wedstrijden voor de prijs van 8. Niet meer in de rij staan voor de inschrijving en je helpt hiermee de vrijwilligers die deze wedstrijden mogelijk maken. Doen! Inschrijven t/m 20 mei kan via onze website:

friescheleeuw.nl
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

1 week geleden

LWV De Friesche Leeuw

Ondanks de harde wind, windkracht 6 🌬, stonden er gisteravond toch 5 Leeuwen aan de start bij het OFK Tijdrijden in Zurich. 2 meiden uit cat 6, 1 heer van de nieuwelingen en 2 amateurs ( geen 📷). Ze moesten 19 km knallen, zwoegen en ploegen en vooral afzien op oa afsluitdijk met de harde wind 😅 ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

2 weken geleden

LWV De Friesche Leeuw

Uitslagen en standen zomeravondcompetite.

friescheleeuw.nl/fl/
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Evenementen en Wedstrijden

Evenement details:

 • wo
  23
  mei
  2018

  Zomeravondcompetitie

  7:00 pmKalverdijkje, Leeuwarden