LWV de Friesche Leeuw – Nieuws

Geen elite belofte team Friesche Leeuw

LWV De Friesche Leeuw heeft in de afgelopen maanden samen met WV Otto Ebbens en WV Kapenga Home Center intensief gewerkt aan het opzetten van een elite belofte team. Na evaluatie heeft de Friesche Leeuw besloten om niet deel te nemen aan de oprichting van deze ploeg. De Friesche Leeuw heeft zich als doel gesteld om haar amateurploeg zo spoedig mogelijk verder te ontwikkelen in aanloop naar het nieuwe seizoen. Uiteraard houden wij u van die ontwikkelingen in de komende weken op de hoogte. De Friesche Leeuw wenst WV Kapenga Home Center veel succes met de oprichting van een elite belofte team en zal gezamenlijk met WV Otto Ebbens dit initiatief ondersteunen waar mogelijk.

Leon Brinksma wint samen met Wout Marinus NK op de weg

Tijdens het wielerweekend  in Steenbergen (NB) werden naast de reguliere NK jeugd ook de Nederlandse Kampioenschappen voor de ID renners georganiseerd.Deze titel ontbrak nog op het erelijstje van “de flits van Snits” Leon Brinksma. Die van Nederlands Kampioen Tijdrijden had hij vorig jaar in augustus al behaald met zijn andere piloot Aalzen Alma. Maar dit tricot met de Nederlandse vlag ontbrak nog.

Samen met zijn tweede piloot Wout Marinus uit Surhuisterveen, ploegleider Doede de Jong en supporters werd de reis naar Steenbergen ondernomen.De ID renners reden een wedstrijd over 50 minuten op een parcours dat was uitgezet in een nieuwe woonwijk. Het parcours van ca. 1400 meter bestond uit  straten met klinkers en verkeersdrempels en naast de weilanden smalle stroken asfalt met scherpe smalle bochten. Het laatste deel van het parcours voor de finish  was ook vrij smal,  liep steil af en bestond bovendien uit vier haakse bochten.

Lees verder =>

Vrijwilligers gezocht!

Onze wielervereniging is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het organiseren van wielerwedstrijden op onze wielerbaan te Leeuwarden.

Ieder jaar organiseren wij diverse wedstrijden op onze wielerbaan zoals de voorjaarscompetitie, zomeravondcompetitie en de nazomeravondcompetitie. Zonder vrijwilligers zouden wij deze wedstrijden niet meer kunnen organiseren. Op dit moment hebben wij een tekort aan vrijwilligers om de wedstrijden te kunnen blijven organiseren. Daarom zijn wij naarstig op zoek naar versterking van ons team. De werkzaamheden zijn o.a.; het ondersteunen bij de inschrijving, hand- en spandiensten rondom en tijdens de wedstrijd, jureren en het werken met het Mylapssysteem. Iedere wedstrijd neemt ongeveer 2 uur van je tijd in beslag.

Ben jij degene die ons uit de brand helpt? Meld je dan snel aan als vrijwilliger bij Henk Mylius, h.mylius@chello.nl , telnr. 058-2664301 of Thom Postma, friescheleeuw@thpostma.nl Indien je meer informatie wenst, kun je ook bij hen terecht.

     

Facebook berichten

2 weken geleden

LWV De Friesche Leeuw

jurgenschrijft.wordpress.com/2018/09/30/het-nck-altijd-weer-bijzonder-mooi/ ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

2 weken geleden

LWV De Friesche Leeuw

Nog een paar mooie foto's van het NCK 2018.

Foto's: Amber de Vries
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

2 weken geleden

LWV De Friesche Leeuw

Met 3 teams stonden de Friesche Leeuwen vandaag aan de start van het NCK in Dronten. Ieder jaar weer een mooie afsluiting van het wegseizoen. In de video de start van de nieuwelingen en junioren. ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

2 weken geleden

LWV De Friesche Leeuw

Vandaag is onze mecanicien Paul Posthumus niet in de werkplaatst te vinden, maar in Dronten om de teams van de friesche leeuw te versterken tijdens de Nederlandse Club Competitie!

Ook in de winkel zijn we druk met korting op alles in de winkel! En dit geld alleen vandaag.

10% op de nieuwe collectie van Koga, Batavus, QWIC en Giant!!

20% op alle accessoires en onderdelen!!

Hoge kortingen op de oudere modellen!!

Kom vandaag verschillende fietsen testen met dit prachtige weer en voor een heerlijk bakje koffie naar Jan Terpstra Cycling World!

*acties gelden niet op tweedehands, fietsplan en reparaties.
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Evenementen en Wedstrijden

Evenement details:

 • wo
  27
  jun
  2018

  Zomeravondcompetitie

  7:00 pmKalverdijkje, Leeuwarden