LWV de Friesche Leeuw – Nieuws

De Leeuw van Leeuwarden

Sinds eind vorig jaar zijn we bezig geweest om in het centrum van Leeuwarden weer een Leeuw van Leeuwarden te organiseren. Het bleek dat door de gemeente zulke hoge voorwaarden aan zo’n organisatie worden gesteld dat het voor een kleine club met beperkte middelen niet mogelijk is dat op korte termijn te realiseren. Besloten is toen deze wedstrijd éénmalig op het Kalverdijkje te houden en voor volgend jaar weer in het centrum te proberen.
Het programma ziet er als volgt uit:

 • 10.00 uur Nieuwelingen
 • 11.30 uur Junioren
 • 13.30 uur Dames nieuwelingen, junioren, amateurs, basisleden KNWU en NFTU (vr.)leden.
 • 15.30 uur Amateurs.

De voorinschrijving sluit op 16 augustus en bijschrijven is nog mogelijk in de permanence Leeuwenhonk tot een kwartier voor de wedstrijd ( € 10,00)
Er is een aantrekkelijke prijzenpot en truien voor de winnaars.
Het parcours is dus op het Kalverdijkje en de permanence is in het Leeuwenhonk, Kalverdijkje 64, 8924 JJ Leeuwarden.

We rekenen op een flinke deelname, speciaal bij de dames. Deze categorie is juist toegevoegd en laagdrempelig gehouden na vragen uit het dameskamp.

KNWU wedstrijdkalender: https://www.knwu.nl/wegwielrennen/evenement/113026

Nazomeravondcompetitie van start op 22 augustus

Nazomeravondcompetitie

Op 22 augustus starten we met de Nazomeravondcompetitie. Vier wedstrijden:  op 22 en 29 augustus en 5 en 12 september.

Er wordt gereden in twee categorieën: Heren en Dames/Nieuwelingen. De deelname staat open voor houders van een KNWU-licentie of een KNWU-basislidmaatschap in de genoemde categorieën. WV Snitsleden hebben een eigen lidmaatschapskaart die ook geldig is.

Meer info: https://friescheleeuw.nl/fl/nazomeravondcompetitie-2018/

Leon Brinksma wint samen met Wout Marinus NK op de weg

Tijdens het wielerweekend  in Steenbergen (NB) werden naast de reguliere NK jeugd ook de Nederlandse Kampioenschappen voor de ID renners georganiseerd.Deze titel ontbrak nog op het erelijstje van “de flits van Snits” Leon Brinksma. Die van Nederlands Kampioen Tijdrijden had hij vorig jaar in augustus al behaald met zijn andere piloot Aalzen Alma. Maar dit tricot met de Nederlandse vlag ontbrak nog.

Samen met zijn tweede piloot Wout Marinus uit Surhuisterveen, ploegleider Doede de Jong en supporters werd de reis naar Steenbergen ondernomen.De ID renners reden een wedstrijd over 50 minuten op een parcours dat was uitgezet in een nieuwe woonwijk. Het parcours van ca. 1400 meter bestond uit  straten met klinkers en verkeersdrempels en naast de weilanden smalle stroken asfalt met scherpe smalle bochten. Het laatste deel van het parcours voor de finish  was ook vrij smal,  liep steil af en bestond bovendien uit vier haakse bochten.

Lees verder =>

Vrijwilligers gezocht!

Onze wielervereniging is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het organiseren van wielerwedstrijden op onze wielerbaan te Leeuwarden.

Ieder jaar organiseren wij diverse wedstrijden op onze wielerbaan zoals de voorjaarscompetitie, zomeravondcompetitie en de nazomeravondcompetitie. Zonder vrijwilligers zouden wij deze wedstrijden niet meer kunnen organiseren. Op dit moment hebben wij een tekort aan vrijwilligers om de wedstrijden te kunnen blijven organiseren. Daarom zijn wij naarstig op zoek naar versterking van ons team. De werkzaamheden zijn o.a.; het ondersteunen bij de inschrijving, hand- en spandiensten rondom en tijdens de wedstrijd, jureren en het werken met het Mylapssysteem. Iedere wedstrijd neemt ongeveer 2 uur van je tijd in beslag.

Ben jij degene die ons uit de brand helpt? Meld je dan snel aan als vrijwilliger bij Henk Mylius, h.mylius@chello.nl , telnr. 058-2664301 of Thom Postma, friescheleeuw@thpostma.nl Indien je meer informatie wenst, kun je ook bij hen terecht.

     

Facebook berichten

10 uur geleden

LWV De Friesche Leeuw

Zaterdag 25 augustus is de Leeuw van Leeuwarden. Ook voor nieuwelingen, junioren en dames (nieuwelingen, junioren, amateurs, basisleden KNWU en NFTU (vr.)leden)! Vandaag kun je je nog voorinschrijven via de KNWU site. Bijschrijven op de dag van de wedstrijd is ook mogelijk (10 euro).

www.knwu.nl/wegwielrennen/evenement/113026
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

4 weken geleden

LWV De Friesche Leeuw

Deze 2 Leeuwinnen stonden gisteravond aan de start van het OFK Tijdrijden in Zurich. Het zijn dikke vriendinnen maar de rivaliteit in de wedstrijd was groot. Manon had deze x de pech 1 minuut voor Melissa te starten zodat Melissa kon gaan jagen, maar Melissa had al een aantal weken niet gereden door blessure en wist nog niet hoe goed haar vorm zou zijn. Wat hebben ze er een prachtige wedstrijd van gemaakt samen op de afsluitdijk. Melissa heeft uiteindelijk Manon nog nipt weten in te halen!! Het verschil was deze keer maar erg klein, wat ook voor Manon toch erg goed voelde.
Kortom, we hebben genoten van deze onderlinge sportieve strijd van de dames!!
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

1 maand geleden

LWV De Friesche Leeuw

Dat was de finale van de zomeravondcompetite 2018! Podium eindstand:

Heren:
1. Henk Bos
2. Rutger van der Meer
3. Andries Weening

Dames en Nieuwelingen:
1. Ankie Ytsma
2. Thijs Jansen
3. Nathalie Elzinga

Volledige uitslag op de site: friescheleeuw.nl/fl/
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

1 maand geleden

LWV De Friesche Leeuw

Zaterdag 14 juli wordt in Leeuwarden de zesde wedstrijd van de Forte MTB Zomercup gehouden. Op en rond het Kalverdijkje zijn schitterende parkoersen uitgezet. Voor uitgebreide informatie: www.knwunoord.nl ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Evenementen en Wedstrijden

Evenement details:

 • wo
  22
  aug
  2018

  Nazomeravondcompetitie

  7:00 pmKalverdijkje, Leeuwarden