LWV de Friesche Leeuw – Nieuws

39e Princehoftocht op Koningsdag 27 april 2019

Toerfietsclub Frisia organiseert de traditionele Princenhoftocht op Koningsdag 2019.
De 100 kilometer tocht voert u door de mooiste weidegebieden, de bossen van de Friese wouden en natuurlijk langs prachtige watergebieden. Voor de 50 kilometer tocht is een fraaie route uitgezet in het gebied rond Earnewâld en omstreken, De Leyen en het Burgemermar.

=> Lees hier alles over de Princehoftocht

Zomeravondcompetitie 2019

Op woensdagavond 3 april begint de zomeravondcompetitie 2019. De wedstrijden zijn tot 10 juli iedere woensdagavond op het Kalverdijkje en beginnen om 19:00 uur.

=> Lees hier alles over de zomeravondcompetitie.

Voorjaarscompetitie 2019

Ook in 2019 organiseren WV Snits en LWV de Friesche Leeuw weer samen de voorjaarscompetitie. De wedstrijden worden verreden op zaterdag en beginnen steeds om 13.00 uur.

Het wedstrijdschema is als volgt:

9 februari Snits ( Openingswedstrijd )
16 februari Leeuwarden
23 februari Snits
2 maart Leeuwarden
9 maart Snits
16 maart Snits (!)
23 maart Leeuwarden (!)
30 maart Leeuwarden ( Finale )

Lees hier alles over de voorjaarscompetitie =>

Uitslagen =>

Vrijwilligers gezocht!

Onze wielervereniging is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het organiseren van wielerwedstrijden op onze wielerbaan te Leeuwarden.

Ieder jaar organiseren wij diverse wedstrijden op onze wielerbaan zoals de voorjaarscompetitie, zomeravondcompetitie en de nazomeravondcompetitie. Zonder vrijwilligers zouden wij deze wedstrijden niet meer kunnen organiseren. Op dit moment hebben wij een tekort aan vrijwilligers om de wedstrijden te kunnen blijven organiseren. Daarom zijn wij naarstig op zoek naar versterking van ons team. De werkzaamheden zijn o.a.; het ondersteunen bij de inschrijving, hand- en spandiensten rondom en tijdens de wedstrijd, jureren en het werken met het Mylapssysteem. Iedere wedstrijd neemt ongeveer 2 uur van je tijd in beslag.

Ben jij degene die ons uit de brand helpt? Meld je dan snel aan als vrijwilliger bij Henk Mylius, h.mylius@chello.nl , telnr. 058-2664301 of Thom Postma, friescheleeuw@thpostma.nl Indien je meer informatie wenst, kun je ook bij hen terecht.

     

Facebook berichten

2 dagen geleden

LWV De Friesche Leeuw

Uitslagen en standen na de 4e ZAC staan op de site:

friescheleeuw.nl/fl/
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

5 dagen geleden

LWV De Friesche Leeuw

Gister hadden de mannen van de Friesche Leeuw een afspraak in Emmen. Hier werd de 40e editie van de omloop door het land van Klein Hein verreden.
Na de verkenning van vorige week met hagel, sneeuw en een temperatuur van -2, was de zon meer dan welkom!
Om 09.30u was de start van de amateurs. Hier stonden Hendrik, Robert en Sicco-Matthijs namens de Friesche Leeuw aan de start. Alle drie de heren konden
mooi mee in het peloton. Helaas had Robert vlak voor de finish last van oponthoud waardoor hij het peloton moest laten gaan. Hij kon vlak achter het peloton de wedstrijd
echter wel mooi finishen. Robert en Sicco-Matthijs kwamen netjes in het peloton binnen.
Even later op de dag was het aan Timo, Liam en Hylke om de Friesche Leeuw te vertegenwoordigen. Al vroeg in de wedstrijd was er een valpartij waar Liam achter zat.
Ondanks hard werk om weer terug te komen bij het peloton kwam het groepje niet terug. Timo en Hylke hadden meer geluk en konden goed mee in het peloton. Zo goed zelfs, dat Hylke naar een mooie 7e plaats kon sprinten.
Kortom een heerlijk begin van het paasweekend!
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

6 dagen geleden

LWV De Friesche Leeuw

Gisteravond sprinte Paul Bijlsma naar een mooie overwinning in de WVSnits wielerronde van Folsgare. In de B categorie won hij daarnaast ook de leidersprijs. Nathan Lootsma eindigde op een mooie 10e plaats. ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

1 week geleden

LWV De Friesche Leeuw

Zomeravondcompetitie 3e ronde! Voor de wedstrijd neemt Adriaan Botma de eerste leiderstrui in ontvangst.

Uitslagen op de site: www.friescheleeuw.nl
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

1 week geleden

LWV De Friesche Leeuw

🔜 PAAS EVENT🐰🥚 Normaal gesproken zijn wij op maandag gesloten maar aankomende maandag, 2e paasdag, zullen wij speciaal open gaan voor ons paas-event van 10:00 tot 17:00 📣

➡️ Speciaal voor deze gelegenheid stellen o.a. Batavus, Sparta, Koga, Gazelle en EBIKE. Das Original. de nieuwste modellen E-Bikes beschikbaar welke je uitgebreid kan testen ✅

➡️ Daarnaast ontvang je dit hele paasweekend bij aankoop van 2 E-Bikes een gratis fietsendrager t.w.v. €399 cadeau! 💥

➡️ Volg jij ons al en deel je dit bericht? 🥐🧀 Dan maak je kans op een heerlijke paasbrunch voor 4 personen, samengesteld door het Kaashuys, Keurslagerij & Worstmakerij Spijkerman 🍞🥓 (De winnaar zal vrijdagavond bekend gemaakt worden)
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Evenementen en Wedstrijden

Evenement details:

 • wo
  17
  apr
  2019

  Zomeravondcompetitie

  7:00 pmKalverdijkje, Leeuwarden

  https://friescheleeuw.nl/fl/zomeravondcompetitie/