LWV de Friesche Leeuw – Nieuws

Toerfietsers gezocht voor de donderdagochtenden

TFC Frisia en De Friesche Leeuw zoeken toerfietsers voor de donderdagochtend.

De bedoeling is als volgt:

Wekelijks op de donderdagmorgen om 09:30 uur verzamelen bij het clubhuis van de
Friesche Leeuw “Leeuwenhonk”, Kalverdijkje 64, 8924 JJ Leeuwarden.
Tussen 9:30 uur en 10:00 uur klaarmaken voor de rit met eventueel een bakje koffie
10:00 uur vertrek voor een rit van ± 45 km
Gemiddelde snelheid tussen de 20 en 25 km per uur
In een groep fietsen waarbij iedereen zich comfortabel voelt ± 12:15 uur terug bij het clubhuis, waar ook weer een bakje kan worden gedronken.

Lijkt het je leuk om hieraan mee te doen dan zien we je graag op donderdag om 9:30 uur bij ons clubhuis.

Eerde de Vries, Jos Dijkstra en Lourens Veenstra
Samenwerking TFC Frisia en De Friesche Leeuw

 

Zomeravondcompetitie 2019

Op woensdagavond 3 april begint de zomeravondcompetitie 2019. De wedstrijden zijn tot 10 juli iedere woensdagavond op het Kalverdijkje en beginnen om 19:00 uur.

=> Lees hier alles over de zomeravondcompetitie.

Vrijwilligers gezocht!

Onze wielervereniging is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het organiseren van wielerwedstrijden op onze wielerbaan te Leeuwarden.

Ieder jaar organiseren wij diverse wedstrijden op onze wielerbaan zoals de voorjaarscompetitie, zomeravondcompetitie en de nazomeravondcompetitie. Zonder vrijwilligers zouden wij deze wedstrijden niet meer kunnen organiseren. Op dit moment hebben wij een tekort aan vrijwilligers om de wedstrijden te kunnen blijven organiseren. Daarom zijn wij naarstig op zoek naar versterking van ons team. De werkzaamheden zijn o.a.; het ondersteunen bij de inschrijving, hand- en spandiensten rondom en tijdens de wedstrijd, jureren en het werken met het Mylapssysteem. Iedere wedstrijd neemt ongeveer 2 uur van je tijd in beslag.

Ben jij degene die ons uit de brand helpt? Meld je dan snel aan als vrijwilliger bij Henk Mylius, h.mylius@chello.nl , telnr. 058-2664301 of Thom Postma, friescheleeuw@thpostma.nl Indien je meer informatie wenst, kun je ook bij hen terecht.

     

Facebook berichten

2 weken geleden

LWV De Friesche Leeuw

Timo Spijkstra en Andries Weening winnen ZomerAvondCompetitie
Onder niet-zomerse omstandigheden reden de wielrenners woensdagavond op Sportpark Het Kalverdijkje de finale van de ZomerAvondCompetitie. Met modderige gezichten als veldrijders haalden de prijswinnaars na de wedstrijd hun gevulde envelopjes af in het clubgebouw van LWV De Friesche Leeuw.

Het weer was deze serie wedstrijden meestal niet spectaculair zomers. Maar zo druilerig als woensdag tijdens de finale was het zelden. De wisselende omstandigheden van warme en koele avonden met veel of weinig wind zorgden wel voor spectaculaire wedstrijden. De renners moesten behoorlijk allround zijn om te kunnen winnen.

Uiteindelijk toonde Timo Spijkstra zich als sterkste in de categorie Nieuwelingen/Dames over de serie van vijftien wedstrijden. Het bleef spannend tot de laatste avond. Timo hield Jorn Kooistra net achter zich. Liam Postma was zeer tevreden met zijn derde plaats in het eindklassement.

Bij de Junioren/Amateurs was het minder spannend. Andries Weening had al zo'n grote voorsprong opgebouwd, dat hij de eerste plek niet meer uit handen kon geven. Hij hoefde woensdag alleen maar de wedstrijd uit te rijden Frank Wierstra en Adriaan Botma eindigden op respectabele achterstand als tweede en derde in het eindklassement.

Na de zomervakantie staat er nog een serie van vier wedstrijden op het programma. De laatste twee woensdagavonden van augustus en de eerste twee woensdagavonden van september strijden de renners om de winst in de NazomerAvondCompetitie
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

3 weken geleden

LWV De Friesche Leeuw

Zaterdag stond onder zeer warme omstandigheden de ronde van Workum op het programma. Alweer een leuke wedstrijd georganiseerd door WV Snits. Voor de Friesche Leeuw stonden aan de start Jarno in de A categorie en Nathan, Paul en Liam in de B categorie. Voor Jarno was de wedstrijd net wat te lang om uit te rijden. Vooral de warmte en te weinig drinken onderweg speelde hem parten. In de B categorie meer succes. Paul pakte een premiesprint en reed naar een 5e plaats in de eindsprint. Liam reed knap naar een 14e plek en Nathan finishte in het peloton op plaats 23. ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

3 weken geleden

LWV De Friesche Leeuw

Afgelopen weekend werd het NK voor nieuwelingen en junioren verreden in Dongen. Hier wist Hylke, ondanks een valpartij in de eerste ronde, een mooie 9e plaats te behalen! ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

4 weken geleden

LWV De Friesche Leeuw

Sicco Matthijs, Paul, Jarno en Liam verdedigden vandaag de kleuren van de Friesche Leeuw in de wielerronde van Bolsward. Sicco Matthijs liet zich veelvuldig in de voorhoede van de wedstrijd zien en reed een goede wedstrijd. Paul reed een hele sterke sprint en behaalde de 3e plaats. Mooie prestatie! Jarno finishte keurig in het peloton. Liam verdiende respect van het publiek door als jongste renner tot ver in de wedstijd zijn karretje aan te haken aan het peloton. Zaterdag .a.s. nieuwe kansen in de wielerronde van Workum. ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

4 weken geleden

LWV De Friesche Leeuw

13e wedstrijd van de ZAC en nog 2 te gaan.

Uitslagen en standen op de site:

friescheleeuw.nl/fl/
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Evenementen en Wedstrijden

Evenement details:

 • wo
  12
  jun
  2019

  Zomeravondcompetitie

  7:00 pmKalverdijkje, Leeuwarden

  https://friescheleeuw.nl/fl/zomeravondcompetitie/