LWV de Friesche Leeuw – Nieuws

ICW Wintercompetitie Noord op het Kalverdijkje

Op zaterdag 21 december organiseert LWV de Friesche Leeuw wedstrijden op het Kalverdijkje in het kader van de ICW Wintercompetitie. Er zijn MTB- en veldritwedstrijden voor jeugd ( cat.1 t/m 7), Nieuwelingen jongens, Heren, Masters, Nieuwelingen meisjes, Junior dames en Dames.

Lees meer hierover bij de Wintercompetitie.

Gezocht: vrijwilligers voor organisatie ICW wintercross 21 december

Op 21 december organiseert de Friesche Leeuw weer een crosswedstrijd als onderdeel van de ICW wintercompetitie.
Uiteraard kan ook dit evenement niet doorgaan zonder de benodigde vrijwilligers. Op dit moment hebben wij nog mensen nodig voor de volgende ´taken’:
 • klaarmaken parcours in de aanloop naar 21 december. Dit klaarmaken bestaat uit het verwijderen van takken, bladeren etc. zodat hier veilig gefietst kan worden.
 • meehelpen met uitzetten (met behulp van afzetlint) van het parcours op de dag van de wedstrijd zelf.
 • hulp bij de wedstrijdinschrijving op de dag zelf. Dit wordt verzorgd door de ICW-organisatie, hierbij vraagt men assistentie van een clublid.
 • wedstrijdjury. De wedstrijden worden verreden onder leiding van de ICW-organisatie. Om de wedstrijdjury compleet te maken zijn 2 clubleden nodig.
 • afbouwen wedstrijdparcours en opruimen.
Heb je tijd en interesse om mee te helpen in de organisatie? Laat dit dan weten door een mailtje te sturen naar de wedstrijdorganisatie via  ww.dijkstra@outlook.com

Leeuw van Leeuwarden gaat niet door!

Beste mensen,

Na intensief contact in de afgelopen dagen met de gemeente Leeuwarden is gebleken dat de organisatie van de Leeuw van Leeuwarden niet langer haalbaar is. De aanvullende eisen zijn niet te realiseren. Belangrijkste knelpunt is de gedeeltelijk afsluiting van de Nijlânsdyk. Wanneer daar publiek komt in combinatie met rijdende auto's is dit voor afdeling veiligheid en politie een te grote zorg. Daarnaast moeten alle verkeershavens voorzien worden van verkeersregelaars om calamiteiten te voorkomen. Dit vraagt minimaal 15 nieuw verkeersregelaars, waarmee de organisatie ruim 50 vrijwilligers nodig heeft.

Het bestuur heeft besloten om de koers te annuleren. Dit is een hele grote teleurstelling.
Wij willen iedereen ontzettend bedanken voor de grote inzet en betrokkenheid. Alle reserveringen, sponsoring en afspraken zullen vandaag en morgen geannuleerd worden.

Op zeer korte termijn zullen de wijkvereniging en de Friesche Leeuw uitgenodigd worden door de gemeente om een mogelijk vervolg in de komende maanden al te realiseren zodat in januari een vergunning verstrekt kan worden.

Onze welgemeende excuses,
namens het voltallige bestuur
Matthijs

Nazomeravondcompetitie 2019

Op 21 augustus starten we met de Nazomeravondcompetitie. Na 12 september worden de avonden al te kort om nog avondwedstrijden te houden. Dus een competitie van slechts vier wedstrijden: op 21 en 28 augustus en 4 en 11 september.

=> Lees hier alles over de nazomeravondcompetitie.

Toerfietsers gezocht voor de donderdagochtenden

TFC Frisia en De Friesche Leeuw zoeken toerfietsers voor de donderdagochtend.

De bedoeling is als volgt:

Wekelijks op de donderdagmorgen om 09:30 uur verzamelen bij het clubhuis van de
Friesche Leeuw “Leeuwenhonk”, Kalverdijkje 64, 8924 JJ Leeuwarden.
Tussen 9:30 uur en 10:00 uur klaarmaken voor de rit met eventueel een bakje koffie
10:00 uur vertrek voor een rit van ± 45 km
Gemiddelde snelheid tussen de 20 en 25 km per uur
In een groep fietsen waarbij iedereen zich comfortabel voelt ± 12:15 uur terug bij het clubhuis, waar ook weer een bakje kan worden gedronken.

Lijkt het je leuk om hieraan mee te doen dan zien we je graag op donderdag om 9:30 uur bij ons clubhuis.

Eerde de Vries, Jos Dijkstra en Lourens Veenstra
Samenwerking TFC Frisia en De Friesche Leeuw

 

Vrijwilligers gezocht!

Onze wielervereniging is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het organiseren van wielerwedstrijden op onze wielerbaan te Leeuwarden.

Ieder jaar organiseren wij diverse wedstrijden op onze wielerbaan zoals de voorjaarscompetitie, zomeravondcompetitie en de nazomeravondcompetitie. Zonder vrijwilligers zouden wij deze wedstrijden niet meer kunnen organiseren. Op dit moment hebben wij een tekort aan vrijwilligers om de wedstrijden te kunnen blijven organiseren. Daarom zijn wij naarstig op zoek naar versterking van ons team. De werkzaamheden zijn o.a.; het ondersteunen bij de inschrijving, hand- en spandiensten rondom en tijdens de wedstrijd, jureren en het werken met het Mylapssysteem. Iedere wedstrijd neemt ongeveer 2 uur van je tijd in beslag.

Ben jij degene die ons uit de brand helpt? Meld je dan snel aan als vrijwilliger bij Henk Mylius, h.mylius@chello.nl , telnr. 058-2664301 of Thom Postma, friescheleeuw@thpostma.nl Indien je meer informatie wenst, kun je ook bij hen terecht.

     

Facebook berichten

3 weken geleden

LWV De Friesche Leeuw

Gezocht: vrijwilligers voor organisatie ICW wintercross 21 dec.

Op 21 december organiseert de Friesche Leeuw weer een crosswedstrijd als onderdeel van de ICW wintercompetitie.
Uiteraard kan ook dit evenement niet doorgaan zonder de benodigde vrijwilligers. Op dit moment hebben wij nog mensen nodig voor de volgende ´taken':
-klaarmaken parcours in de aanloop naar 21 dec. Dit klaarmaken bestaat uit het verwijderen van takken, bladeren etc zodat hier veilig gefietst kan worden.
-meehelpen met uitzetten(m.b.v. afzetlint) van het parcours op de dag van de wedstrijd zelf.
-hulp bij de wedstrijdinschrijving op de dag zelf. Dit wordt verzorgd door de ICW-organisatie, hierbij vraagt men assistentie van een clublid.
-wedstrijdjury. De wedstrijden worden verreden onder leiding van de ICW-organisatie. Om de wedstrijdjury compleet te maken zijn 2 clubleden nodig.
-afbouwen wedstrijdparcours en opruimen.

Heb je tijd en interesse om mee te helpen in de organisatie? Laat dit dan weten door een mailtje te sturen naar ww.dijkstra@outlook.com (wedstrijdorganisatie vanuit Friesche Leeuw)
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

1 maand geleden

LWV De Friesche Leeuw

Tacxtraining nieuwelingen en junioren. ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

3 maanden geleden

LWV De Friesche Leeuw

Laatste trainingsavond van het seizoen van de jeugd valt helaas in het water. Maaaaaaar we hadden een geweldig alternatief 😂😂. Het was super gezellig, iedereen bedankt voor jullie inzet over het gehele hele jaar. ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

3 maanden geleden

LWV De Friesche Leeuw

Finale NWC 2019 te Groningen, wat een dag wat een dag, machtig mooi weer op 22 september en de Friesche Leeuw grossiert in de prijzen!!

In cat. 1 t/m 4 verschijnen Jenthe, Fenna, Stian, Jasper en Mart aan de start en rijden hun beste wedstrijd van het seizoen. Jurgen en Jildou komen uit in Cat. 6, Jurgen wint de wedstrijd met een prachtige sprint en Jildou is dit keer de hekkensluiter, maar ze sluit het seizoen wel af met een mooie 3de plaats overall. Leon, Niels en Mats zetten het peloton bij Cat. 7 op stelten en maken er een mooie wedstrijd van, met een super lange eindsprint weet Niels de 1ste plaats binnen te halen en ook ontvangt hij de 1ste prijs overall. Bij de Nieuwelingen komen Timo en Liam aan de start, ze rijden beide heel attent mee in het peloton en Timo komt als 3de over de meet waarna Liam als 7de passeert. Al met al een prima dag voor de Friesche Leeuw 🦁
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

3 maanden geleden

LWV De Friesche Leeuw

Duurrit en voor het NCK nieuwelingen/juniorenteam een paar blokken. ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Evenementen en Wedstrijden

Evenement details:

 • za
  21
  dec
  2019

  ICW Veld en MTB wedstrijd

  10:20 amKalverdijkje, Leeuwarden