LWV de Friesche Leeuw – Nieuws

Leon Brinksma wint samen met Wout Marinus NK op de weg

Tijdens het wielerweekend  in Steenbergen (NB) werden naast de reguliere NK jeugd ook de Nederlandse Kampioenschappen voor de ID renners georganiseerd.Deze titel ontbrak nog op het erelijstje van “de flits van Snits” Leon Brinksma. Die van Nederlands Kampioen Tijdrijden had hij vorig jaar in augustus al behaald met zijn andere piloot Aalzen Alma. Maar dit tricot met de Nederlandse vlag ontbrak nog.

Samen met zijn tweede piloot Wout Marinus uit Surhuisterveen, ploegleider Doede de Jong en supporters werd de reis naar Steenbergen ondernomen.De ID renners reden een wedstrijd over 50 minuten op een parcours dat was uitgezet in een nieuwe woonwijk. Het parcours van ca. 1400 meter bestond uit  straten met klinkers en verkeersdrempels en naast de weilanden smalle stroken asfalt met scherpe smalle bochten. Het laatste deel van het parcours voor de finish  was ook vrij smal,  liep steil af en bestond bovendien uit vier haakse bochten.

Lees verder =>

Mark Prinsen wint District Kampioenschap

Pinkstermaandag stond het District Kampioenschap in Gieten op het programma. Bij de amateurs stonden er 6 Friesche Leeuwen aan de start. Het parcours over de Drentse Hondsrug was erg open en met een stevige oostenwind was het zaak om goed voorin te blijven.
Direct in de eerste bocht brak het peloton door een onschuldige valpartij. In het peloton werd in het begin redelijk gecontroleerd gereden totdat in ronde 3 het gas vol open ging. Het peloton werd een uitgerekt lint en alles ging op de kant. Niet veel later begonnen de eerste gaten te vallen en ontstond de kopgroep van ca 20 man. Het gat liep snel op tot ca 30s maar bleef daarna ongeveer gelijk.
In de kopgroep werd veel aangevallen en uiteindelijk bleven er zo'n 10 man over in de finale. Mark wist met een mooie sprint de winst voor de Friesche Leeuw binnen te slepen.

 

Vrijwilligers gezocht!

Onze wielervereniging is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het organiseren van wielerwedstrijden op onze wielerbaan te Leeuwarden.

Ieder jaar organiseren wij diverse wedstrijden op onze wielerbaan zoals de voorjaarscompetitie, zomeravondcompetitie en de nazomeravondcompetitie. Zonder vrijwilligers zouden wij deze wedstrijden niet meer kunnen organiseren. Op dit moment hebben wij een tekort aan vrijwilligers om de wedstrijden te kunnen blijven organiseren. Daarom zijn wij naarstig op zoek naar versterking van ons team. De werkzaamheden zijn o.a.; het ondersteunen bij de inschrijving, hand- en spandiensten rondom en tijdens de wedstrijd, jureren en het werken met het Mylapssysteem. Iedere wedstrijd neemt ongeveer 2 uur van je tijd in beslag.

Ben jij degene die ons uit de brand helpt? Meld je dan snel aan als vrijwilliger bij Henk Mylius, h.mylius@chello.nl , telnr. 058-2664301 of Thom Postma, friescheleeuw@thpostma.nl Indien je meer informatie wenst, kun je ook bij hen terecht.

     

Flits van Snits begint seizoen met overwinning in Drenthe

 

Voor de tweede opeenvolgende keer werd op 10 maart in Hoogeveen, ter gelegenheid van de profronde van Drenthe, een afwachtingskoers gereden voor ID cycling. De organisatie had een mooi, maar zwaar, parcours uitgezet in de binnenstad van Hoogeveen. Naast de vele (haarspeld) bochten kende het parcours ook enkele klimmetjes en was het uitkijken geblazen voor de vele putdeksels in het wegdek. Telde het deelnemersveld vorig jaar 18 renners, dit jaar stonden ruim 30 renners aan de start voor hun wedstrijd over 45 minuten en 3 ronden.
Al vrij snel na de start had al een groep afstand genomen van de rest van het peloton. In deze groep ook Leon Brinksma met zijn piloot Aalzen Alma. Al vrij snel daarna moest een deel van de kopgroep lossen en was er sprake van een drietal vluchters. Naast Leon waren dit Davy Mertens uit Oudenbosch en Michael Katuin uit Rotterdam. Michael toonde zich erg strijdlustig door een aantal malen uit de groep te proberen te ontsnappen, maar door het attente rijden van Davy en Leon tevergeefs. Leon en Aalzen hadden zich voorgenomen om zich op het zware en winderige parcours niet gek te laten maken en hielden het tempo, relatief, laag. Tegen het einde van de koers sloten een aantal gedubbelde renners kort aan bij de kopgroep. Bij het ingaan van de laatste ronde ging het tempo van de kopgroep fors omhoog. Na de laatste venijnig bochten ging bij Leon en Aalzen de turbo erop en kwamen zij als eerste over de finish, gevolgd door Davy (2) en Michael (3).
De eerste winst van het seizoen was een feit!

Facebook berichten

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.

Evenementen en Wedstrijden