Lid worden

Iedereen kan lid worden van de wielervereniging De Friesche Leeuw. Actieve leden kunnen deelnemen aan de clubtrainingen onder deskundige leiding. Daarnaast organiseert de vereniging gedurende een groot deel van het zomerseizoen (inter) clubwedstrijden op het voor verkeer afgesloten wielerparcours aan het Kalverdijkje te Leeuwarden. Iedereen die lid is ontvangt met regelmaat een digitale nieuwsbrief.

Er is eerst ook de mogelijkheid om twee a drie keer gratis deel te nemen aan een clubtraining. Zo kun je kijken of wielrennen ook iets voor jou is. Let op, het is noodzakelijk om tenminste te beschikken over een racefiets (in goede staat) en een helm is verplicht. Op de volgende pagina lees je hierover meer:
Proeftraining – L.W.V. De Friesche Leeuw

Met een volledig lidmaatschap bij De Friesche Leeuw word je ook gelijk lid van de overkoepelende wielerbond KNWU. Bij de KNWU kun je vervolgens een wedstrijdlicentie aanvragen. Voor officiële KNWU wedstrijden heb je een KNWU licentie nodig.

De Friesche Leeuw organiseert een voorjaars, zomeravond en nazomeravondcompetitie op het wielerparcours aan het Kalverdijkje. Voor deze eigen wedstrijden is geen KNWU licentie vereist.


Soorten lidmaatschap

Volledig lidmaatschap €75,-
Je kunt gebruik maken van alle faciliteiten die de club aanbiedt zoals trainingen en activiteiten in het clubgebouw. Tevens ben je via de L.W.V. De Friesche Leeuw lid bij de KNWU. Als actief lid wordt van je verwacht dat je als vrijwilliger een bijdrage levert aan de club in uren. Hierover meer onder het kopje vrijwilligersuren.

Basis lidmaatschap €60,-
Je bent als lid actief betrokken bij de vereniging, maar je maakt weinig of geen gebruik van faciliteiten zoals de clubtrainingen en rijdt ook geen wedstrijden. Je kunt deelnemen aan activiteiten die de club organiseert en bent altijd welkom wanneer het clubgebouw open is. Als basis lid heb wel stemrecht op de algemene ledenvergadering. Omdat je geen wedstrijden rijdt ben je via de L.W.V. De Friesche Leeuw geen lid de KNWU. Als actief lid wordt van je verwacht dat je ook een vrijwillige bijdrage levert aan de club in uren. Hierover meer onder het kopje vrijwilligersuren.

Sponsor lidmaatschap €50,-
Je bent lid van de vereniging en ontvangt de nieuwsbrief zodat je altijd op de hoogte bent. Uiteraard ben je altijd welkom wanneer het clubgebouw open is, maar je maakt niet verder geen gebruik van faciliteiten zoals bijvoorbeeld de trainingen. Ook ben je geen lid van de KNWU via de Friesche Leeuw. Sponsorleden hebben geen stemrecht op de algemene ledenvergadering. Tot slot ben je ook vrijgesteld van de vrijwilligersbijdrage.

Wil je direct lid worden, vul dan onderstaand formulier in en stuur deze per e-mail naar:

secretarisdfl@gmail.com