Lid worden

Iedereen kan lid worden van de wielervereniging De Friesche Leeuw. Actieve leden kunnen deelnemen aan de clubtrainingen onder deskundige leiding. Daarnaast organiseert de vereniging gedurende een groot deel van het wielerweg seizoen (inter) clubwedstrijden op het voor verkeer afgesloten wielercircuit aan het Kalverdijkje te Leeuwarden. Iedereen die lid is ontvangt met regelmaat een digitale nieuwsbrief.

Alle leden ontvangen vanuit de overkoepelende wielerbond, KNWU, een basislicentie. Deze licentie biedt een verzekering en er kan mee deelgenomen worden aan laagdrempelige interclub wedstrijden. De Friesche Leeuw organiseert een voorjaars, zomeravond en nazomeravondcompetitie op het Kalverdijkje parcours.

Om officiële KNWU wedstrijden te kunnen rijden, moet een wedstrijdlicentie bij de KNWU worden aangevraagd.

Om te kunnen meedoen aan trainingen is het noodzakelijk om tenminste te beschikken over een racefiets en is een valhelm verplicht. Voor Interclubwedstrijden is een basislicentie verplicht.

Voor iedereen die eens wil uitzoeken of wielrennen de sport is voor hem of haar bestaat de mogelijkheid om 2 – 3 keer gratis en deel te nemen aan een clubtraining. Meld dat vooraf wel bij de trainer! (hyperlink naar trainers!! En hun e-mail adressen)

Naast clubtrainingen en (inter) clubwedstrijden kan er via de vereniging een KNWU licentie worden aangevraagd. Met een licentie kan ook aan andere wedstrijden zoals criteriums en klassiekers worden deelgenomen. Aan leden met een licentie wordt, tegen een aantrekkelijke kostprijs, wielerkleding verstrekt.

Contributie LWV de Friesche Leeuw inclusief basislicentie (2019):
• Elite/Beloften: € 60,00
• Dames-masters en amateurs: € 60,00
junioren-nieuwelingen
• Jeugd en Leden(zonder licentie):  € 60,00
• Donateurs: € 20,–

Wil je direct lid worden, vul dan het formulier in op deze website.

Klik op: Aanmeldformulier lidmaatschap.