Sportklasse & Amateurs

De focus van de Friesche Leeuw lag de afgelopen jaren sterk op de jeugd. Echter moet er ook een doorstroom mogelijkheid zijn binnen de club wanneer de jonge renners de jeugd categorie verlaten. Op dit moment heeft LWV de Friesche Leeuw geen amateurploeg. In het verleden heeft de club wel succes gehad in de amateur categorie. De kans is groot dat de club in de nabije toekomst weer over een amateurploeg gaat beschikken.

Wedstrijden

Ben jij 19 jaar of ouder en wil je beginnen met het fietsen van wedstrijden? Dan biedt de Friesche Leeuw als echte wedstrijd vereniging vele mogelijkheden. Wanneer je lid wordt van de Friesche Leeuw, wordt je automatisch ook lid van de KNWU, je ontvangt dan het zo gehete KNWU basis lidmaatschap.
Met een basis lidmaatschap is het al mogelijk om wedstrijden te rijden. Zo organiseert de Friesche Leeuw bijna het gehele jaar door wekelijks koers op het kalverdijkje in de vorm van de voorjaars-, zomeravond- en najaarscompetitie. De KNWU organiseert zo nu en dan ook wedstrijden voor basis leden, onder de noemer “fun klasse”. Ten slotte organiseert WV Snits het hele jaar door eigen wedstrijden. Bij deze wedstrijden wordt gestart in twee groepen, te weten A en B. Basis leden kunnen starten in de B groep.

Mocht het koersen op het Kalverdijkje, in de KNWU funklasse of B groep van WV Snits goed gaan, dan kun je overwegen om een amateur licentie aan te vragen. In tegenstelling tot de funklasse, worden er alleen in district Noord al wekelijks KNWU wedstrijden verreden waar amateurs van start kunnen gaan. Dit zijn wedstrijden voor alleen amateurs of amateur en elite renners door elkaar. Op de wedstrijdkalender voor amateurs staan alle interessante KNWU en WV Snits wedstrijden in het noorden. Let op: Voor alle WV Snits wedstrijden en wedstrijden van de KNWU is een MyLaps chip nodig! Onderaan deze pagina staat kort beschreven hoe een licentie aanvraag verloopt en hoe je een MyLaps chip kan aanschaffen.

Training

Donderdagavond is de vaste trainingsavond van de amateurs / sportklasse en andere leden.
Er wordt om 19:00 verzameld bij het Leeuwenhonk aan het Kalverdijkje Zuid.
Vanaf hier wordt vertrokken voor een specifieke training buiten uit of op de baan.
Daarnaast wordt door de leden zelf via social media en whatsapp afgesproken om een duur rit te fietsen of een andere activiteiten te ondernemen.

KNWU Licentie

Als je lid bent van onze wielervereniging ben je automatisch lid van de KNWU. Je ontvangt van de KNWU een basis lidmaatschapspas en een e-mail met daarin je logincode voor mijnknwu.nl website. Deze heb je nodig om een wedstrijdlicentie aan te vragen en een chip te registreren.
Pasfoto
– Login op Mijn KNWU (http://mijnknwu.knwu.nl/).
– Upload je pasfoto. Profiel => Pasfoto uploaden.
– Wacht op goedkeuring. Kan 1 à 2 dagen duren.

Licentie aanvragen
– Login op Mijn KNWU (http://mijnknwu.knwu.nl/).
– Licenties => Licentie aanvraag =>Nieuwe licentie aanvragen.
– Doorloop de aanvraag.
– Doorloop de medische screening.
– Selecteer bij discipline: weg.

MyLaps chip

– Ga naar: http://www.mylaps.com/en/products/prochip-flex/241
– Bestel een Prochip flex. Maak een keuze voor 1 of 2 jaar subscription.
– Registreer je Chip op mijnknwu.nl zodra je deze hebt ontvangen.
– Chip/Stuurbord => chipregistratie => nieuwe chip registreren.