Nazomeravondcompetitie 2024 (Concept)

Nazomeravond competitie nieuwe stijl

Het aantal deelnemers aan de wedstrijden op het Kalverdijkje neemt nog altijd af. Ondanks de aanpassingen die we in 2022 hebben doorgevoerd om de wedstrijden zo laagdrempelig en aantrekkelijk mogelijk te maken zien we nauwelijks nog dames, jonge renners en nieuwkomers op de baan. Ook haken de wat oudere renners af omdat het niveau te hoog wordt.

Zonder voldoende renners dreigt het einde van de wekelijkse wedstijden op het Kalverdijkje. Daarom gaan we de NZAC 2024 anders opzetten zodat het voor de eerder genoemde categorie renners toch weer aantrekkelijk wordt om aan de wedstrijden mee te doen. Als we hiermee inderdaad meer renners aan de start krijgen gaan we hier in 2025 een vervolg aan geven.

Het nieuwe wedstrijd reglement (NZAC 2024)

 1. Er wordt gestart in 2 categorieën, een A en een B categorie. De A categorie is voor de snelle renners en de B categorie voor de overige renners. De renner bepaalt zelf in welke categorie hij/zij wil starten. De wedstrijd jury kan hierin adviseren en heeft het recht om renners in een bepaalde categorie te laten rijden.
 2. De A categorie rijdt 1 uur en 3 ronden
 3. De B categorie rijdt 45 min en 3 ronden. Het is verplicht om de wedstrijd daarna te verlaten.
 4. De B categorie start 30 sec na de A categorie.
 5. Bij een lage opkomst kan de jury besluiten om de A en B categorie tegelijk te laten starten.
 6. De minimale leeftijd om deel te nemen is 15 jaar.
 7. Er wordt gereden met rugnummers. De A en B categorie hebben verschillende kleuren zodat de renners in de wedstrijd kunnen zien tegen wie ze rijden.
 8. Het gebruik van een Mylaps transponder is niet verplicht maar wordt zeer op prijs gesteld door de jury.
 9. Er zijn geen leen transponders beschikbaar
 10. Zonder transponder kom je niet in de uitslag en krijg je geen punten. Dit geldt ook als je eindigt als nummer 1, 2 of 3. Behalve als sprake is van een onvoorziene defecte transponder.
 11. Renners op plaats 1, 2 of 3 met een onvoorziene defecte transponder kunnen op verzoek van de renner alsnog worden opgenomen in de uitslag.  
 12. Inschrijven kan alleen vanaf 30min voor de wedstrijd op de baan bij de jurywagen.
 13. Inschrijven kost 3 euro door betaling via QR-code.
 14. Je racefiets voldoet aan het UCI reglement voor wegwedstrijden.
 15. Spatborden, zadeltasjes, tijdritsturen etc zijn niet toegestaan.

Het deelnemen aan de wedstrijden gebeurt op eigen risico en men erkent door deelname dat de LWV de Friesche Leeuw niet aansprakelijk gesteld kan worden voor lichamelijke en/of materiële schade.

Tijdens de wedstrijden worden er foto’s gemaakt die op onze sociale mediakanalen worden geplaatst. Als je hier bezwaar tegen hebt, kun je dit vóór de wedstrijd bij de inschrijving aangeven, anders gaan we ervanuit dat je toestemming geeft voor het delen van de foto’s.

Punten en klassementen:

De eerste tien plaatsen leveren punten op voor het klassement van de competitie ( 10,1 / 9 / 8 / enz.). De A en B categorie hebben ieder een eigen klassement.

De uitslagen en de stand van de competitie worden op de websites van de LWV de Friesche Leeuw bijgehouden. De huldiging is direct na de finalewedstrijd.

Er zijn geen prijzen te verdienen met de Nazomeravondcompetitie. Enkel respect en roem.

Locatie en voorzieningen:

 • De locatie is de wielerbaan aan het Kalverdijkje 64, 8924 JJ te Leeuwarden en is open vanaf 1 uur voor de start van de wedstrijd.
 • Tijdens de wedstrijden is EHBO aanwezig
 • De toiletten in het clubhuis zijn bereikbaar.
 • Er is geen kleedruimte beschikbaar.

Het wedstrijdschema:

De wedstrijden worden verreden op woensdagavond en starten om 19.00 uur.

 • Wo 28 augustus
 • Wo 4 september
 • Wo 11 september
 • Wo 18 september

Bij twijfel of een wedstrijd doorgaat raadpleeg je de website van de Friesche Leeuw: www.friescheleeuw.nl.