Amateurs

De focus van de Friesche Leeuw lag de afgelopen jaren sterk op de jeugd. Echter moet er ook een doorstroom mogelijkheid zijn binnen de club wanneer de jonge renners de jeugd categorie verlaten. Daarom is besloten om voor 2016 ook de amateur categorie nieuw leven in te blazen.
En met resultaat, twee amateur renners eindigden in de top 10 op het district kampioenschap dit jaar.

Wedstrijden

Ben jij 19 jaar of ouder en wil je beginnen met het fietsen van wedstrijden? Dan biedt de Friesche Leeuw als echte wedstrijd vereniging vele mogelijkheden. Wanneer je lid wordt van de Friesche Leeuw, wordt je automatisch ook lid van de KNWU, je ontvangt dan het zo gehete KNWU basis lidmaatschap.
Met een basis lidmaatschap is het al mogelijk om wedstrijden te rijden. Zo organiseert de Friesche Leeuw bijna het gehele jaar door wekelijks koers op het kalverdijkje in de vorm van de voorjaars-, zomeravond- en najaarscompetitie. De KNWU organiseert zo nu en dan ook wedstrijden voor basis leden, onder de noemer “fun klasse”. Ten slotte organiseert WV Snits het hele jaar door eigen wedstrijden. Bij deze wedstrijden wordt gestart in twee groepen, te weten A en B. Basis leden kunnen starten in de B groep.

Mocht het koersen op het Kalverdijkje, in de KNWU funklasse of B groep van WV Snits goed gaan, dan kun je overwegen om een amateur licentie aan te vragen. In tegenstelling tot de funklasse, worden er alleen in district Noord al wekelijks KNWU wedstrijden verreden waar amateurs van start kunnen gaan. Dit zijn wedstrijden voor alleen amateurs of amateur en elite renners door elkaar. Op de wedstrijdkalender voor amateurs staan alle interessante KNWU en WV Snits wedstrijden in het noorden. Let op: Voor alle WV Snits wedstrijden en wedstrijden van de KNWU is een MyLaps chip nodig! Onderaan deze pagina staat kort beschreven hoe een licentie aanvraag verloopt en hoe je een MyLaps chip kan aanschaffen.

Training

Dinsdagavond is de vaste trainingsavond van de amateurs.
Er wordt om 19:00 verzameld bij het Leeuwenhonk aan het Kalverdijkje Zuid.
Vanaf hier wordt vertrokken voor een specifieke training buiten uit of op de baan.
Daarnaast spreken de amateurs zelf via social media en de whatsapp groep af om een duur rit te fietsen of een rondje uitfietsen.

Licentie aanvragen

– Login op Mijn KNWU (http://mijnknwu.knwu.nl/).
– Licenties => Licentie aanvraag =>Nieuwe 2016 licentie aanvragen.
– Doorloop de aanvraag.
– Doorloop de medische screening.
– Selecteer bij discipline: weg.

MyLaps chip

– Ga naar: http://www.mylaps.com/en/products/prochip-flex/241
– Bestel een Prochip flex. Maak een keuze voor 1 of 2 jaar subscription.
– Registreer je Chip op mijnknwu.nl zodra je deze hebt ontvangen.
– Chip/Stuurbord => chipregistratie => nieuwe chip registreren.