De Friesche Leeuw tandem Nederlands Kampioen Tijdrijden

thomp68    augustus 25, 2017    Reacties uitgeschakeld voor De Friesche Leeuw tandem Nederlands Kampioen Tijdrijden

Op zaterdag, 19 augustus, werd in het Zeeuwse Waarde het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden voor het ID cycling verreden.

Leon Brinksma had zich verzekerd van een goede voorbereiding, want niemand minder dan de tweemaal oud Nederlands Kampioen Tijdrijden Lieuwe Westra had met hem de afgelopen twee maanden getraind en hem de fijne kneepjes van het tijdrijden bijgebracht.

Met zijn piloot Aalzen Alma moesten ze als laatsten van start op een parcours wat langs de winderige Zeeuwse kust liep. Na 6 kilometer moesten ze rechtsomkeert maken en dezelfde weg terug. Nu is het bochtenwerk voor een tandem het meest moeilijke en de tandem kwam dan ook lichtelijk in de problemen. Maar door de stuurmanskunst van zijn piloot Aalzen bleef de Friese tandem op de weg.

Met een gemiddelde snelheid van 37,4 km per uur wonnen ze met overmacht. Ook de Kampioen solo rijden kon hun tempo niet bijhouden.
Met de officiële Kampioenstrui om hun schouders en de bijbehorende medaille werd het Wilhelmus voor alle Nederlandse Kampioenen gespeeld.

De Friesche Leeuw is trots op hun Nederlands Kampioen Tijdrijden ID Cycling!