Leon Brinksma wint Ronde van het Wilhelminapark

thomp68    juli 10, 2017    Reacties uitgeschakeld voor Leon Brinksma wint Ronde van het Wilhelminapark

De Flits van Snits  snelt voor het derde opeenvolgende jaar naar de overwinning in de koers van de Ronde van het Wilheminapark voor ID-Cycling te Utrecht.

 Of ze van start gingen voor één kilometer zo hard vertrok de Flits van Snits met Leon Brinksma en Aalzen Alma.  Alleen Davy Mertens kon het spoor volgen. Davy nam trouwens nog een paar keer over en probeerde zelfs nog een keer weg te sprinten.

Toch won de Flits van Snits de eindsprint met meer dan een lengte voorsprong op Davy. De andere tandem met, Sven en Perry Megens kregen één ronde (alle andere deelnemers werden op minstens twee ronden gereden) aan hun koersbroek en werden keurig 3e. Het parcours was door de neervallende regen glad en daardoor moeilijk te berijden. Toch wist de Flits van Snits nog een gemiddelde te halen van ruim 39 km per uur op het traject van ruim 36 kilometer.

Speciale Omloop van de Veenkoloniën, Flits van Snits wordt 2 keer eerste en een keer 2e

Op 25 juni werd de Speciale Omloop van de Veenkoloniën gereden. De Flits van Snits van Leon Brinksma en zijn piloot Aalzen Alma hadden de Ronde van het Wilhelminaplein nog in de benen zitten.

Hier viel tijdens de koersen niets van te merken, misschien alleen in de eerste rit, een tijdrit waar de tandem nipt verloor van Michael Katuin. Maar in de afvalrace ging de Flits er weer als vanouds vandoor en wist in zijn divisie de overwinning binnen te halen.

Als afsluiting de wegwedstrijd. Ook hier dulden de Friezen geen concurrentie en stoven bij de bel weg om die voorsprong niet uit handen te geven.

Een prima weekend voor de Flits, vier koersen en daarvan 3 winnend afsluiten en een met een tweede plaats te bekronen.