Leon Brinksma zoekt nog tandempilote(s)n

thomp68    april 10, 2017    Reacties uitgeschakeld voor Leon Brinksma zoekt nog tandempilote(s)n

Leon Brinksma zoekt nog tandempilote(s)n.

Dit jaar ben ik, Leon Brinksma, lid geworden van de Friesche Leeuw. Ik ben een jongeman van 26 jaar met een licht verstandelijke en daarnaast visuele beperking. Vanwege mijn visuele beperking ben ik niet in staat zelfstandig te fietsen. Gefietst heb ik daarom weinig. Vlgs blindeninstituut Bartimeus was ik een gevaar op de weg.

Najaar 2013 ben ik op Papendal geweest waar een dag was voor mensen met een beperking om te kijken welke sport bij hen zou passen. Bij de afdeling wielrennen reed ik een zeer snelle tijd op de hometrainer en werd ik uitgenodigd om op een tandem mee te rijden. Omdat dit goed ging ben ik daarna nog uitgenodigd voor een trainingsdag en kreeg ik het advies met wielrennen door te gaan. Voorjaar 2014 hebben mijn ouders een gebruikte tandem op de kop getikt waarmee ik met een buurman ben wezen trainen. De eerste wedstrijden reed ik tijdens de Special Olympics in Sneek waar ik samen met mijn piloot op alle 3 onderdelen goud heb gewonnen. Op mijn website kun je lezen en zien welke resultaten ik nadien heb behaald.

Voor een tandemfietser, stoker genaamd, is het moeilijk om een piloot te vinden. Daarnaast is het zo dat een piloot ook zijn eigen dingen heeft waardoor hij/zij niet altijd met mij kan trainen cq wedstrijden rijden. Om  die reden is het voor mij dan ook belangrijk dat ik over meerdere piloten kan beschikken bij trainingen en of wedstrijden. Op mijn website Fryske tandem.nl kan je veel informatie vinden. Kijk er eens naar en verbaas je over de snelheden die ik samen met mijn wedstrijdpiloot heb gehaald. Spreekt het je aan om af en toe als trainingsmaatje cq wedstrijdmaatje met mij te fietsen laat dit dan a.u.b. weten. Dit kan via de vereniging of wel via mijn email: leon@frysketandem.nl

Met sportieve groet,
Leon Brinksma

 

ffe-Aalzen-Alma-en-Leon-Brinksma-ID-cycling-NK-2016-7-350jpg