Voorjaarscompetitie 2020

Ook in 2020 organiseren WV Snits en LWV de Friesche Leeuw weer samen de voorjaarscompetitie. De wedstrijden worden verreden op zaterdag en beginnen steeds om 13.00 uur.

Het wedstrijdschema is als volgt:

  • 8 februari                 Leeuwarden (Openingswedstrijd )
  • 15 februari               Snits
  • 22 februari               Leeuwarden
  • 29 februari               Leeuwarden
  • 7 maart                     Snits
  • 14 maart                   Snits
  • 21 maart                   Leeuwarden
  • 28 maart                   Snits ( Finale )

De wedstrijden in Sneek worden verreden op het sportpark Schuttersveld, die in Leeuwarden op het wielerparcours Kalverdijkje-Zuid (8924 JJ). Er wordt gereden in twee categorieën: Heren en Dames/Nieuwelingen. De Heren rijden één uur en drie ronden, de Dames/Nieuwelingen drie kwartier en drie ronden. De deelnemers moeten minimaal in bezit zijn van een geldig basislidmaatschap 2019 van de KNWU of een eigen lidmaatschapskaart van de VV Snits.
De KNWU verstrekt geen lidmaatschapspasjes meer voor de basisleden. Zij kunnen hun pas vinden in MijnKNWU/Toon Basispas en downloaden als PDF. Daarvan moet een geprinte kopie gemaakt worden die bij de inschrijving gebruikt kan worden. Een afbeelding op een smartphone kunnen we (nog) niet accepteren. Voor de licentiehouders verandert er niets, zij hebben nog steeds hun licentiepas.

Zonder een geprinte basislidmaatschapspas, licentie of WV Snitspas kun je niet deelnemen aan deze wedstrijden!!

Het inschrijfgeld is € 3,00 per wedstrijd. Contant en het liefst gepast betalen. De inschrijving is open vanaf 40 min. voor de wedstrijd en sluit een kwartier voor start van de wedstrijd. In Leeuwarden is de inschrijving in de sportkantine het Leeuwenhonk, 8924 JJ, bij het Kalverdijkje-Zuid. Vanaf de rotonde in het Kalverdijkje de bewegwijzeringsbordjes LWV de Friesche Leeuw volgen.

Er wordt gereden met MYLAPS-transponders. Zonder transponder wordt je niet opgenomen in de uitslag. Iemand die geen transponder heeft kan die huren bij de inschrijving voor € 5,00. Het aantal transponders is beperkt en op=op. Het inleveren van de transponders moet binnen twee uur na de wedstrijd. Het niet tijdig inleveren van de transponders heeft financiële consequenties. Let op: WV Snits hanteert andere bedragen voor de verhuur van transponders.

De eerste tien plaatsen leveren punten op voor het klassement van de competitie ( 10,1 / 9 / 8 / 7 enz. ). De uitslagen en de stand van de competitie worden op de website van de LWV de Friesche Leeuw en WV Snits geplaatst. De prijsuitreiking van de competitie is direct na de finalewedstrijd in Sneek. De prijswinnaars moeten de prijs persoonlijk in ontvangst nemen, anders vervalt de prijs!!

Bij twijfel of de wedstrijd doorgaat raadpleeg je de website van de betreffende vereniging: www.wvsnits of www.defriescheleeuw.nl.