Zomeravondcompetitie 2019

Op 3 april start LWV de Friesche Leeuw weer met de Zomeravondcompetitie op het Kalverdijkje. Tot en met 10 juli is er iedere woensdagavond een wedstrijd. De wedstrijden staan tevens vermeld op de KNWU-wedstrijdkalender. Er wordt in twee categorieën gereden: Heren en Dames/Nieuwelingen. De deelnemers moeten minimaal in het bezit zijn van een geldige KNWU-licentie of een basislidmaatschap 2019 in de resp. categorieën. Leden van WV Snits hebben een eigen lidmaatschapskaart die ook geaccepteerd wordt.

Zonder licentie of lidmaatschapskaart kun je niet meedoen met de wedstrijden!

De licenties / kaarten moeten bij de inschrijving getoond worden. Alle wedstrijden beginnen op woensdagavond om 19.00 uur Het inschrijfgeld is €3.00 per wedstrijden de inschrijving is open vanaf 18.00 uur tot een kwartier voor de start van de wedstrijd in de sportkantine Leeuwenhonk, Kalverdijkje 64, 8924 JJ, Leeuwarden. Vanaf de rotonde in het Kalverdijkje  en de Egelantierstraat de wegbewijzeringsbordjes volgen.

Ook dit jaar is het weer mogelijk om een abonnement voor alle wedstrijden van de zomeravond- en nazomeravondcompetitie te kopen voor € 45,00. Je krijgt dan een vast rugnummer voor het hele seizoen. Bijkomend voordeel is dat je behalve bij de openingswedstrijd, steeds het parcours op kunt rijden zonder je aan te melden. Dat bespaart de renners en de organisatie veel tijd. De voorinschrijving  kan via: https://inschrijven.nl/form/2019040350766-nl. Je betaalt direct via iDEAL. Deze inschrijving kan tot en met maandag 1 april a.s. Na deze datum kun je je alleen nog per wedstrijd inschrijven.

I.v.m. het gebruik van MYLAPS is het nodig dat je minimaal een kwartier voor de wedstrijd ingeschreven bent. Ook moet de fiets voorzien zijn van een goedwerkende MYLAPS-transponder. Heb je geen transponder dan kun je die bij de inschrijving huren voor € 5,00 per wedstrijd. Het aantal huurtransponders is beperkt en op=op. Het inleveren van de huurtransponder moet direct na afloop van de wedstrijd. Niet tijdige inlevering heeft financiële consequenties. Transponders kun je ook zelf bestellen / kopen via de webshop van MYLAPS Sport Timing (http://mylaps.com/en/products/prochip-flex/241).

De eerste tien plaatsen leveren punten op voor het klassement van de competitie ( 10,1 / 9 / 8 enz.) De uitslagen en de stand van de competitie worden op de website van LWV de Friesche Leeuw bijgehouden. De prijsuitreiking is direct na de finale wedstrijd op 10 juli in het Leeuwenhonk bij het Kalverdijkje. De winnaars van de competitie krijgen een wisselbeker en er zijn geldprijzen. Per wedstrijd zijn er twee tussensprints die ook een prijsje opleveren.

De prijswinnaars moeten de prijs persoonlijk in ontvangst nemen, anders vervalt de prijs!

Bij twijfel of de wedstrijd doorgaat raadpleeg je de website van de Friesche Leeuw: www.defriescheleeuw.nl.