Zomeravondcompetitie

Zomeravondcompetitie 2018.

Op 4 april start LWV de Friesche Leeuw weer met de zomeravondcompetitie op het Kalverdijkje. Tot en met 4 juli is er iedere woensdagavond een wedstrijd, behalve op 30 mei i.v.m. de districtskampioenschappen. De wedstrijden staan tevens vermeld in de KNWU-kalender.

Er wordt in twee categorieën gereden: Heren en Dames / Nieuwelingen. De deelnemers moeten minimaal in het bezit zijn van een geldige KNWU-licentie of een basislidmaatschap 2018 in de resp. categorieën. Leden van WV Snits hebben een eigen lidmaatschapskaart die ook geldig is.

Zonder licentie of lidmaatschapskaart kun je niet deelnemen aan de wedstrijden!

De licenties / kaarten worden bij het inschrijven afgegeven en krijg je bij het inleveren van je rugnummer weer terug. Alle wedstrijden starten op woensdagavond om 19.00 uur. Het inschrijfgeld is € 3,00 per wedstrijd en de inschrijving is open vanaf 18.00 uur in de sportkantine het Leeuwenhonk, Kalverdijkje 64, 8924 JJ Leeuwarden. Vanaf de rotonde in het Kalverdijkje en de Egelantierstraat de wegbewijzeringsbordjes volgen. Met ingang van dit jaar is het ook mogelijk om in één keer voor alle wedstrijden in te schrijven. Zie de instructies daarvoor hieronder.

I.v.m. het gebruik van MYLAPS is het nodig dat je minimaal een kwartier voor aanvang van de wedstrijd ingeschreven bent. Ook moet elke fiets voorzien zijn van een MYLAPS-transponder. Heb je geen transponder dan kun je die huren voor € 5,00 per wedstrijd. Het aantal huurtransponders is beperkt en op=op. Het inleveren van die transponders moet direct na afloop van de wedstrijd. Niet tijdig inleveren heeft financiële consequenties. Transponders kun je ook zelf bestellen / kopen via de webshop van MYLAPS Sport Timing (http://www.mylaps.com/en/products/prochip-flex/241).

De eerste tien plaatsen leveren punten op voor het klassement van de competitie (10,1 / 9 / 8 enz.) De uitslagen en de stand van de competitie worden op de website van LWV de Friesche Leeuw bijgehouden. De prijsuitreiking is direct na de finalewedstrijd op 4 juli in het Leeuwenhonk bij het Kalverdijkje. De winnaars van de competitie krijgen een wisselbeker en er zijn geldprijzen. Per wedstrijd zijn er twee tussensprints die ook een klein prijsje opleveren.

De prijswinnaars moeten de prijs persoonlijk in ontvangst nemen, anders vervalt de prijs!

Bij twijfel of de wedstrijd doorgaat raadpleeg je de website van de Friesche Leeuw: www.friescheleeuw.nl.

De uitslagen kun je terugvinden op de pagina met uitslagen.

Nieuw   Nieuw   Nieuw   Nieuw

Je kunt nu vooraf een “abonnement” afsluiten voor de wedstrijden in de zomeravondcompetitie en de nazomeravondcompetitie. Dat zijn in totaal 17 wedstrijden. Je meldt je aan via het formulier op deze website en betaalt € 45,00 inschrijfgeld. De aanmelding kan tot en met 1 april. Daarna kun je niet meer abonneren maar kun je nog wel gewoon per wedstrijd inschrijven. De abonnementhouders tonen op de eerste wedstrijddag hun licentie / basislidmaatschap en krijgen dan een rugnummer dat het hele seizoen geldig is. Zij kunnen dan bij alle wedstrijden het parcours oprijden en worden door Mylaps geregistreerd. Inschrijven is dan niet meer nodig! Dat scheelt de renners en de organisatie veel tijd.

Let op!

De voorinschrijving is heropend voor de wedstrijden van 23 mei t/m 12 september. Dat zijn de 10 resterende wedstrijden van de ZAC en NZAC voor de prijs van 8 wedstrijden. Voorinschrijven kan tot en met 20 mei.

=> Inschrijfformulier voorinschrijving ZAC en NZAC 2018 (23 mei t/m 12 september)

 

ZAC_1_700